31. oktober er han best i verden

KOMMENDE ENER: 31. oktober vil Lee Westwood overta førsteplassen på OWGR-listen. Foto: All Over Press.

Nok et skadeavbrekk for Lee Westwood vil på merkelig vis ta ham til nummer en i verden.

Etter en turbulent sesong både på og i hovedsak utenfor banen har Tiger Woods måtte se sin posisjon som verdens høyest rangerte golfer bli truet av flere spillere. Phil Mickelson har ved gjentatte anledninger hatt mulighet til å dytte Tiger ned fra tronen, men han har ikke klart det noen av gangene. 

Hadde muligheten

Under denne ukens Alfred Dunhill Links Championship på Old Course på St. Andrews hadde også nåværende verdenstoer Lee Westwood mulighet til å overta tittelen verdens beste golfspiller. Med en første- eller andreplass hadde han klart det, men en 11. plass var ikke godt nok for engelskmannen. Tyske Martin Kaymer vant turneringen, og klatret opp til nummer fire i verden. Dermed har også han meldt seg inn i kampen om å bli verdensener.

Søndag sa Lee Westwood at han ikke kommer til å spille noen golfturneringer igjen før i november. Under torsdagens førsterunde av Alfred Dunhill Links Championship kjente han smerter i den høyre ankelen som har holdt ham skadet på sidelinjen i flere uker denne sesongen. Det var i forrige ukes Ryder Cup Westwood gjorde sitt comeback fra skaden. På spørsmål fra golf.com etter søndagens runde om når han kom til å spille igjen, svarte Westwood at neste turnering på programmet kanskje blir så sent som i slutten av november i Dubai World Championship. Noen uker til borte fra golfen betyr at han 31. oktober kommer til å overta plassen til Tiger Woods på toppen av "The Offical World Golf Rankings". Merkelig synes du? 

Slik har det seg til

Poengtallet som står til høyre for spillernavnet i verdensrankingen er et gjennomsnittstall som forteller hvor mange poeng i snitt denne spilleren har hatt i sine turneringer de siste to årene. Poeng blir opptjent på en toårs rullende syklus. Så når uker og måneder passerer vil vekttallene fra tidligere spilte turneringer stadig synke. Slik vil en spillers sist spilte turnering alltid være mer tungt veid i den gjennomsnittlige poengsummen. Og i år har Westwood hatt en mye sterke sesong enn Tiger Woods. Tiger Woods skal i likhet med Lee Westwood ikke delta i noen turneringer på en god stund. Hans neste konkurranse på programmet er HSBC Championship 4. november. Så når ingen av de to spiller vil begge miste noen av sine rankingpoeng, men Tiger vil miste flest. Det er fordi at flere av hans baserer seg mer på fjorårets resultater enn hos Westwood. 

Gleden kan dog bli kortvarig for 37-åringen. En uke etter at han klatrer til topps på rankingen går HSBC Championship i Shanghai av stabelen. Her vil både Tiger Woods, Phil Mickelson og Martin Kaymer delta, og de vil alle ha muligheten til å dytte Westwood ned fra toppen igjen.

Slik fungerer verdensrankingen

 

Kilde: golf.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.