36 under par på Old Course

USTABILT: Tiger Woods har vært svært ustabil i sine prestasjoner denne sesongen. Hva kan han klare i The Open? (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Tiger Woods har nøkkelen til hvordan man skal temme Old Course.

Aldri før i sin profesjonelle karriere har Tiger Woods kommet til dette stadiet av sesongen uten minst én seier i bagasjen. Sist han trengte "lang" tid for å vinne i løpet av en sesong, var i 1998. Da vant han i mai...

Men verdenseneren er likevel favoritt til å vinne på Old Course denne uken, og hovedpersonen selv er giret for returen til The Home of Golf.

Høydepunkt
Tiger jager sin tredje seier på rad på St. Andrews, etter at han vant både i 2000 og i 2005. Seirene kom med henholdsvis åtte og fem slag. Totalt er han 36 slag under par på tre opptredener på Old Course.

Men tilbake til årets statistikk og årets utgave av Tiger Woods. Med unntak av årets to første majorturneringer, der han er blitt nummer fire begge gangene, er alle spente på hva vi får se av mesteren denne gangen.

- Jeg vil gjerne vinne. Det hadde vært fint. Det hadde virkelig vært fint. Å vinne her har definitivt vært en av høydepunktene jeg har hatt i karrieren min, fordi det er golfsportens hjemsted. Det er utrolig hvor mange store mestere som har vunnet her, og å være en del av den historien, er en ganske fin følelse.

Men før han kan risse sitt navn inn i golfhistorien for n'te gang, må Tiger begynne å sette putter igjen. Nå har han skrotet sin gamle venn Scotty Cameron for en ny putter fra Nike. Tiger ankom St. Andrews på søndag, og gikk umiddelbart en treningsrunde i særdeles kraftig vind. Været blir definitivt en faktor, siden det er meldt regn alle spilldager. Likevel storkoser Woods seg i Skottland.

Justeringer
- Det er herlig å være tilbake, herlig å spille denne golfbanen, sa Woods på tirsdag.

Han tror det blir en interessant turnering.

- Jeg vet været ikke er meldt å bli særlig bra, så alle spillerne må foreta justeringer. Men denne golfbanen er fortsatt i spektakulær stand, så jeg ser fram til enda en herlig major.

Nøkkelen blir, ifølge Tiger, å spille seg ut på riktige steder på banen.

- Bare fordi det er bredt ut fra tee, betyr ikke det at du kan slå overalt. Du må treffe på de riktige stedene. De to gangene jeg har vunnet her, har jeg gjort det.

Og hvem vet? Kanskje Woods klarer å kopiere seg selv denne uken?

Her kan du følge turneringen LIVE

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.