48-åring skrev golfhistorie

STILL GOING STRONG: Alder er ingen hindring for Steve Pate, som gikk til topps i helgens Bogota Open.

48 år gamle Steve Pate ble historisk på Nationwide Tour i helgen.

Pate ble nemlig den eldste vinneren noensinne på golfsportens nest øverste nivå i USA, etter at han slo Aaron Watkins i playoff. Dermed gikk han til topps i Bogota Open, den første turneringen i Sør-Amerika som har fått Nationwide-status.
Seieren er Pates første siden CVS Charity Classic i 1998, den siste av hans totalt seks seire på PGA-touren.
- Det er deilig å vinne. Jeg har ikke gjort det på lenge, sa Pate etter triumfen. Han hadde altså ikke vunnet en turnering på 245 forsøk.
Men han har ingen ambisjoner om å komme tilbake igjen på PGA-touren. Når han fyller 50, sikter han seg inn mot Champions Tour.
- Jeg ville ha elsket å spille et par turneringer, hvis jeg får lov, men jeg har ikke drivkraften til å holde ut uke inn og uke ut på PGA-touren, sier han, ifølge pgatour.com.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.