5 klubber har meldt Solheim Cup-interesse

5 klubber har meldt Solheim Cup-interesse

5 INTERESSENTER: Fem norske golfklubber har meldt sin interesse for Solheim Cup. (Foto: Larvik GK)

Larvik, Losby, Miklagard, Oslo- og Stiklestad Golfklubb har meldt sin offisielle interesse for å arrangere Solheim Cup i 2019.

Det opplyser NGF på sine nettsider

 

Fristen for å melde sin interesse gikk ut 10. desember, og de fem klubbene vil bli innkalt til et møte i slutten av januar 2013. Selv om arrangementet ikke slår i gang før om over syv år, er målet å ha på plass en arrangørklubb til en eventuell søknad innen juni 2013.

 

Med fjernsynssendinger verden over, over 100 000 tilskuere i løpet av uken, og strenge krav til infrastruktur og fasiliteter, er det et arrangement som krever årevis med planlegging. Å få æren av å arrangere turneringer betyr også potensielt store summer i inntekter for klubb, nærområde og golf-Norge. 2011-utgaven av Solheim Cup gikk med et overskudd på 275 millioner kroner.

 

Da Finn H. Andreassen ble innsatt som president i golfforbundet, uttrykte han samtidig et mål om at golfforbundet skal jobbe for å få Solheim Cup til Norge.

 

Les også: Nyvalgt president vil ha Solheim Cup til Norge

 

"NGF har opprettet en ressursgruppe for internasjonale turneringer, som har fått i oppdrag å utrede et konsept med Solheim Cup til Norge. Ressursgruppen skal gi sin anbefalning til Forbundsstyret før neste sommer, og for å sikre en god fremdrift i en eventuell søkandsprosess er det viktig at arrangørsted avklares tidlig i prosessen", skriver NGF på sine nettsider. 

 

Solheim Cup har blitt arrangert to ganger i Skandinavia tidligere - begge hos våre naboer i øst. Barsebäck var vertskap i 2003, mens Halmstad gjestet Europa og USAs kvinneelite fire år senere. Oslo Golfklubb og NGF søkte om arrangementet i 2011, men søknaden nådde da ikke opp fordi Ladies European Tour ikke ønsket tre skandinaviske Solheim Cup-turneringer på rad.

 

Hvilken av de fem interessentene mener du er best rustet til å arrangere en eventuell Solheim Cup i fremtiden? Og har noen av dem en realistisk mulighet? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.