5. plass til Joakim Mikkelsen

Joakim Mikkelsen kom på 5. plass i Amateur Championship på Hillside Golf Club i Southport. (Foto: Getty Images/Richard Heathcote/R&A/R&A)

- Jeg er skuffet akkurat nå. Men det har vært lærerikt og gøy å være med å jakte såpass lenge, sier Joakim Mikkelsen som kom på delt 5. plass i den prestisjetunge turneringen Amateur Championship i England.

Det holdt nesten, men ikke helt i Amateur Championship i Southport for Joakim Mikkelsen. I kvartfinalen fredag måtte han se seg slått av franske Sebastien Gros.
Joakim Mikkelsen fra Drammen GK har spilte fantastisk golf, og selv om han er skuffet så sier han at det er det beste han har gjort - til nå.

- Det er bare synd at jeg ikke spilte like godt som i går, sier han. Men det holdt helt til hull 18 i kvartfinalen.

- Det er ingen nordmann som har nådd så langt før, og det kunne like godt gått andre veien, sier en fornøyd landslagstrener, Niklas Diethelm.- Denne turneringen viser at joakim er blitt en utrolig mye bedre golfspiller og utviklet seg masse dette året på college i USA, sier han.

Sportssjef Frode Scheie er mektig imponert over Joakims innsats. - Dette er en prestisjefylt turnering, og spillet de foregående dager har vært formidabelt. I dag var det spenningen som var det store, og det kunne vippet begge veier, sier Scheie.

Joakim Mikkelsen har med dette skrevet et stykke norsk golfhistorie med sin delte 5. plass. - Dette er stor norsk fremgang og vi er stolte av hva Joakim har levert denne uken. Det skal bli særdeles spennende å følge han fremover. Joakim har hjerte for golfen, og han er villig til å legge ned all den jobben som kreves av en toppidrettsutøver for å lykkes, avslutter sportssjef Frode Scheie.

Torsdag kveld

- Ingen norsk golfspiller har gjort dette i nyere tid! Sportssjef Frode Scheie er mer enn fornøyd med Joakim Mikkelsens innsats på Hillside Golf Club torsdag.

- Dette er helt enormt. Joakim har spilt to matcher idag,snudd og vunnet begge. Imorgen tidlig spiller han kvartfinale, fortsetter en entusiastisk sportssjef.

Og det er solid golf Joakim Mikkelsen har prestert i dag. I runde 3 slo han Ben Campbell fra New Zealand og i runde 4 var det Jason Timmis fra Newcastle-under-Lyme som måtte se seg slått av Drammens-gutten. Birdies på hull 12, 14, 15 og 16.

Landslagstrener Niklas Diethelm har gått caddie og er ikke mindre fornøyd: "Jocke the man har ett spel som kan ta han långt blir konge att følja i kvartsfinal imorgon. Tror ikke Norge fattar hur stort detta är.jag glädjer mig som ett barn", skriver han på Facebook-siden til Norwegian Golf Team.

I morgen skal Joakim møte franske Sebastien Gros. De slår ut kl 09.15 norsk tid. Stay tuned!

Onsdag ettermiddag

Joakim Mikkelsen er videre til runde 2 i matchspillet på Amateur Championship 2011 på Hillside Golf Club idag!

 "Ja då va det vinst och mera spel imorgon. Vilken kanonprestation. Kämpa som en kung som ikke vill førlora tronen.konge". Dette melder Niklas Diethelm på Facebook-siden til Norwegian Golf Team. Bra gjort av norskgolf.no's collegeblogger!

Tidligere onsdag:

Joakim Mikkelsen er med i første runde i  matchplay på Hillside i Southport. Han slår ut kl 10 norsk tid mot Garth McGee fra England.

Igår spilte Joakim en fin runde, en over par, og totalt fire over, holdt til å greie cuten.Konkurrent Garth McGee spilte en under par igår på Hillside, samme bane som de spiller idag.Landslagstrener Niklas Diethelm melder om bra forhold, 15 varmegrader og 3 m/s vind.

18-årige Gregory Eason fra Leicester spilte tre under par på Hesketh Golf Club igår og la seg dermed øverst på leaderboardet med til sammen fire under par.

Runde 1

Joakim Mikkelsen gjorde det best av de norske gutta med tre over par på Amateur Championship  på Hillside Golf Club, Southport i England i går. I dag spiller de om en plass i matchplay.

Kristoffer Ventura og Mikkel Bjerch-Andersen spilte fire over i går, mens Anders Engell hadde en tøffer dag og endte på +10.  Det var mye vind og krevende forhold i går, men i dag skal det blåse mindre, i følge landslagstrener Niklas Diethelm.

2010 Boys Amateur Champion Adrian Otaegui fra Spania spilte dagens runde på Hesketh Golf Club, tre under par, og den eneste som kom under 70 på Hesketh. Landyn Edwards fra New Zealand spilte best på Hillside med 68 slag.  Totalt 288 spillere fra 35 nasjoner kjemper om 64 plasser i matchplay og muligheten til å vinne en plass i the Open og i US Masters. Du kan også følge The Norwegian Golf Teams utvikling i turneringen på Facebook.

 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.