50 plasser opp

KJEMPEHOPP: Marianne Skarpnord gjorde et stort hopp på verdensrankingen denne uka. (FOTO: PINK CUP)

Marianne Skarpnord gjorde et kjempehopp på verdensrankingen etter andreplassen i Irish Open. 

Skarpnord har møtt mye motgang på LPGA-touren denne sesongen. I helgen kom en etterlengtet opptur med andreplassen i Irish Open, og i dag fikk hun nok en opptur når den nye verdensrankingen ble presentert. Hele femti plasser klatret østfoldjenta, som nå er nummer 107. Hun ble imidlertid ikke den største klatreren på rankingen ettersom Yoon-Ji Cho klatret 98 plasser. 

Den unge østfoldjenta uttalte nylig til P4 Golfens magasin at hun ikke var fornøyd med noenting i år, men at hun jobbet mye med den mentale biten av spillet. Nå kan det se ut som hun har fått på plass det, og med en opptur følger gjerne flere. 

- Målet er å beholde statusen på LPGA-touren. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt og ikke gi opp, sier hun til magasinet. 

Ellers er det små endringer i kvinnenes verdensranking. Suzann Pettersen er fortsatt nummer fire bak Jiyai Shin, Cristie Kerr og Ai Miyazato. 

Også på pengelisten på europatouren gjorde Skarpnord et hopp, fra 56.-plass til 26.-plass. Også på denne listen er Pettersen nummer fire. Det samme er hun på LPGAs pengeliste, der Skarpnord er nummer 113, med drøyt 15000 innspilte dollar. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.