59-runde på Ecco Tour

59: Jens Dantorp leverte en fantastisk andrerunde i Bravo Tours Open torsdag. (Foto: Illustrasjon)

Jens Dantorp kom på det magiske 50-tallet i torsdagens andrerunde av Bravo Tours Open i Danmark.

Den 22 år gamle svensken hadde 39. plass som utgangspunkt for dagens runde 2 i Danmark, etter å ha innledet med 73 slag onsdag. Fredag skulle mildt sagt bli en forbedring av den runden.

Kvarnby-spilleren fikk en kanonstart på runden med fem birdies på de seks første hullene, før et par på det syvende ble etterfulgt av ytterlige to birdies. Dermed var han utrolige syv under par etter halvspilt runde, og 59 begynte plutselig å virke innen rekkevidde.

 

Fra det tiende til det 13. hullet ble det "kun" en birdie, og tre par, hvilket betydde at han nå måtte gå de siste fem hullene på fire under par. Med tre birdies på rappen levde håpet, og da han gjorde par på det 17. hullet var det birdie som måtte til på det avsluttende par-4 hullet som skulle til for at han klarte å bryte den magiske 50-barrieren.

Det klarte ham ved å senke en halvannen

meters birdieputt kontant midt i koppen, og endelig kunne han strekke armene i været og juble.

Den fantastiske runden på 12 under par tok ham til 10 under totalt og rett til topps på leaderboardet før fredagens avslutningsrunde. Dette var forøvrig den første 59-runden i Ecco Tours historie.

 

- Jeg spilte utrolig bra og senket nesten alt. Jeg hadde stort sett korte putter i dag, og selvfølgelig tenkte jeg på det da jeg stod på 18. tee. Jeg var heldig med å få en putt på en og en halv meter på det siste hullet, sa hovedpersonen selv etter runden.

 

Elias Bertheussen, Christian Aronsen, Øystein Engevik og Henrik Wessel Kokkim sine runder kan du lese om her. 

 

 

Livescore (høyre kolonne)Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.