69. plass på Kristiansen

BEDRING: Anders Kristiansen hevet spillet sitt lørdag. (Foto: Ole-Morten Rosted)

Med lite å spille for fikk Anders Kristiansen en positiv avslutning på ECCO Tour Championship.

Selv om det til slutt bare ble en 69. plass, nest sist av spillerne som klarte cuten for Kristiansen, kan han i det minste se seg fornøyd med avslutningsrunden på 71 slag. Det utgjør en bedring på ti slag fra fredagens skuffende tredjerunde.

Kristiansen gjorde fire birdies og tre bogeys, som tok ham til ni over par sammenlagt. Han endte med det 21 slag bak vinneren Alessandro Tadini fra Italia, som beseiret engelskmannen James Busby i omspill. 

Svenskene Klas Eriksson og Kristoffer Broberg delte tredjeplassen slaget bak. Broberg er dermed så og si sikret avansement til neste års Europatour, etter å ha vunnet to turneringer på rad på Challenge Tour i forkant av turneringen.

Ukens turneringe var andre gang på rad Kristiansen klarer cuten på Challenge Tour. Forrige helg ble det 55. plass i Norwegian Challenge på Byneset.

Neste turnering på Challenge Tour-programmet er prestisjetunge Rolex Trophy i Sveits, der de 40 beste på pengelisten, deriblant Espen Kofstad, skal måle muskler. På ECCO Tour/Nordea Tour er neste turnering Landskrona Masters i Sverige. Begge turneringene starter neste uke.

 

- - - - - - 

 

Runde 3

Det var lite som stemte for Anders Kristiansen i fredagens tredjerunde av ECCO Tour Championship.

Borregaard-spilleren hadde 53. plass som utgangspunkt for dagen, men raste ned til en 70. plass, helt sist av spillerne som klarte cuten etter en tung dag på jobb.

Med syv bogeys, en trippelbogey og en birdie signerte han for en skuffende 81-runde, og falt med det til ti over par totalt. Dermed har han fire slag opp til spilleren over ham på leaderboardet, og har dermed bare æren å kjempe for i lørdagens avslutningsrunde. 

Kristiansen var den eneste norske spilleren som klarte cuten.

I tet leder svenske Klas Eriksson med ett slag på Danmarks Joachim B. Hansen, engelskmennene James Busby og Graeme A. Clark, og sin formsterke landsmann Kristoffer Broberg. Broberg har vunnet de to siste turneringene på Challenge Tour, og vil med seier denne uken sikre direkte avansement til neste års Europa-tour. Det vil i så fall være gode nyheter for Espen Kofstad, som da vil få en konkurrent mindre i jakten på en topplassering på årets Order of Merit.

 
- - - - - 

 

Runde 2

Anders Kristiansen ble den eneste nordmannen som klarte cuten i ECCO Tour Championship.

Etter å ha åpnet turneringen med en skuffende 75-runde, løftet Borregaards Anders Kristiansen spillet sitt betraktelig i torsdagens andrerunde på Stensballegaard Golf Klub.

Med 112. plass som utgangspunkt for dagen var han avhengig av å komme seg under par for å klare cuten, og med en 70-runde (-2) holdt det akkurat.

Med fem birdies og tre bogeys på scorekortet deler han nå 53. plassen på en over par - den siste plassen som klarte cuten. 13 slag foran ham har svenske Klas Eriksson bygget seg opp en ledelse på fire slag. Skulle han holde løpet ut vil det bli den tredje strake seieren på Challenge Tour, etter at Kristoffer Broberg har vunnet to turneringer på rad de siste ukene.

Kristiansen har fem slag opp til en topp 10-plassering. Dette er andre gang på rad, og også andre gang på de fire Challenge Tour-turneringene Kristiansen har spilt i år at han klarer cuten. Forrige helg ble det 55. plass i Norwegian Challenge på Byneset. Dette er karrierens sjette Challenge Tour-turnering for Kristiansen, og hans beste plassering er 9. plassen fra Lexus Open i hans amatørdager i 2008.

Peter Kaensche var beste nordmann etter første runde i Danmark på delt 23. plass, men raste nedover listene med andrerunde på fire under par. Sammen med Christian Aronsen misset han cuten med to slags margin.

Elias Bertheussen måtte trekke seg på grunn av smerter i ryggen.

- - - - - -

 

Runde 1

Peter Kaensche er den eneste norske spilleren under par etter første runde av ECCO Tour Championship.

Turneringen er en samarbeid mellom ECCO- og Challenge Tour, og etter onsdagens åpningsrunde har Kaensche en god mulighet til å klare sin første cut på Challenge Tour siden fjorårets Norwegian Challenge på Hauger.

Kaensche åpnet med en runde på en under par (71) på Stensballegaard Golf Klub, etter å ha notert seg for tre birdies, to bogeys og resten par. Det gir Losby-golferen en delt 23. plass så langt, fem slag bak den franske lederen Francois Delamontagne. Det er jevnt i toppen, og Kaensche ligger kun tre bak de ni spillerne som deler fjerdeplassen.

Neste nordmann på leaderboardet Elias Bertheussen på en over par. Det gir ham delt 60. plass så langt, akkurat innenfor cutgrensen. Bertheussen samlet sammen fire birdies, men tre bogeys og en dobbel på back nine ødela trønderens score.

Utenfor cutgrensen har Anders Kristiansen og Christian Aronsen plassert seg på henholdsvis 112. og 125. plass. Kristiansen gikk på tre over par, mens Aronsen ligger slaget bak. Dermed er de avhengig av å komme seg under par på torsdagens andrerunde om de vil unngå  å reise slukøret hjem.

Etter et tett kampprogram de siste ukene, tar Espen Kofstad en kort ferie. Dermed spiller han ikke denne uken.

- Jeg har fri, er sliten! Fem uker på rad er for mye, og dette hadde blitt nummer seks, sa Kofstad til Norsk Golf i forkant av turneringen.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.