70-åpning på Bjørnstad

MÅ OPPOVER: Henrik Bjørnstad trenger noen gode runder og turneringer nå mot slutten av året. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Henrik Bjørnstad har et brukbart utgangspunkt før andrerunden i The McGladrey Classic.

Nordmannen gikk førsterunden på par, hvilket var godt nok til en delt 58. plass. Dermed skulle mulighetene være gode for å klare cuten. Det betinger imidlertid at han bryter par på fredagens runde.

John Rollins leder turneringen på sju under par. Det er ett slag bedre enn David Toms og Troy Meritt. For Rollins var det forhåpentligvis starten på en opptur, etter at han misset FedEx-sluttspillet med en forferdelig sisterunde på TPC Boston, hvilket ga ham en måneds ferie han ikke hadde lyst på.

Etter det tok han en prat med sin kone, som ba han legge inn det som trengtes av trening og tid for å bli bedre.

- Og det er det jeg har gjort, sa Rollins torsdag.

Fire turneringer gjenstår for Rollins i årets sesong, og han satser på å vinne en av dem. For de fleste som spiller på høsten, handler det om å komme inn blant de 125 beste på pengelisten, så de slipper å måtte gå den tunge veien om kvalifisering for å få være med i det gode selskapet neste år. Merritt, som vant kvalifiseringen i fjor, ligger på 123. plass. Joe Durant (65) er nummer 131, Michael Letzig (65) er nummer 145.

Henrik Bjørnstad er nummer 185, og er avhengig av en topp ti-plassering eller aller helst to nå mot slutten av året for å klare kortet for neste år.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.