98-modeller vant Norgescup-finalen

98-modeller vant Norgescup-finalen

SEIER: Kristoffer Reitan og Celine Borge vant sine første Norgescup-turneringer søndag. (Foto: Drøbak GK/Norgescup/)

Ceiline Borge holdt løpet ut, mens Kristoffer Reitan avgjorde i omspill i helgens søndagens Norgescup-finale på Drøbak. Blant tourens sammenlagtvinnere var det total Bergen-dominans.

Det ble som spådd en jevnspilt avslutning i herreklassen på Drøbak, men det var likevel ingen av de fem spillerne som delte ledelsen før søndagens 27 hull som endte i det avgjørende omspillet.

 

Kristoffer Reitan (Oslo GK) og Kevin Andre Wright (Drammen GK) imponerte med avsluttende runder på henholdsvis seks og syv under par for å klatre oppover leaderboardet til 11 under par sammenlagt, og delt ledelse ved dagens ende. 

 

I omspillet var det 16 år gamle Reitan som viste seg sterkest med birdie på det andre omspillshullet. Reitan har de siste par årene etablert seg som en av landets mest lovende juniorspillere. Dette var Reitans første seier på Norgescup, og kommer bare en uke etter hans seier i Skandia Cup i Sverige, hans andre internasjonale seier i karrieren.

 

Sander Stavnar (Vestfold GK), Morten Hagen (Vestfold GK), Thomas Guste-Pedersen (Kragerø GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) delte tredjeplassen på Drøbak med åtte under par totalt, tre slag bak en plass i omspillet.

 

I dameklassen sikret Vestfold GKs Celine Borge sin første Norgescup-seier. Hun tok med seg en ledelse på ett slag fra lørdagen, og gjorde ingenting galt søndag. Med en sisterunde på en over par endte hun +2 sammenlagt, og seier med tre slag over Meland GKs Kristin Simonsen. Hjemmehåpet Julie Schøyen Reinertsen tok den siste pallplassen med +8.

 

Mens det var Borge og Reitan som trakk det lengste strået i årets siste turnering, er det Kristin Simonsen (Meland GK) og Lars Mjeldheim Sandvoll (Fana GK) som har vært de to beste Norgescup-spillerne gjennom hele sesongen.

 

Herrenes Order of Merit er preget av bergenserdominans i toppen: Sandvoll vant årets tour sammenlagt foran Vetle Marøy (Bergen GK) og sin klubbkamerat fra Fana, Jarand Ekeland Arnøy.

 

Også i dameklassen markerte hordalendingene seg stort. Kristin Simonsen (Meland GK) vant foran Sandra Nordaas (Drøbak GK) og Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK).

 

 

VINNERNE: Kristin Simonsen og Lars Mjeldheim Sandvoll vant Norgescup sammenlagt. (Foto: Norgescup/Facebook)

 

 

Order of Merit herrer

 

Order of Merit damer

 

 

 

 


 

Fra lørdag

 

Det ligger an til en spennende avslutning på Norgescup-finalen på Drøbak Golfklubb. Med 27 hull igjen å spille deler fem herrer ledelsen. I dameklassen leder Celine Borge med ett slag.

 

Vestfold Golfklubb har avn på toppen av leaderboardet i begge klasser etter første dag av Norgescup-finalen på Drøbak GK, der det ble spilt 27 hull lørdag.

 

I herreklassen er det hele fem spillere som deler ledelsen på syv under par: Sander Stavnar (Vestfold GK), Frederick Magnussen (Oslo GK), Morten Hagen (Vestfold GK), Haakon Toverud Andersen (Kragerø GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK).

 

Jarand Ekeland Arnøyd holdt ledelsen alene etter sin imponerende bogeyfrie åpningsrunde på seks under par, og økte forspranget ytterlige da han startet sin andrerunde med tre strake birdies. Med to sene bogeys må han imidlertid ta til takke med delt ledelse før søndagens 27 hull.

 

Slaget bak tet-kvintetten ligger Thomas Guste-Pedersen og Alexander Sundsten på delt 6. plass. Totalt er 14 av feltets 57 spillere under par.

 

I dameklassen er det ikke like tettpakket på toppen av leaderboardet, men også der er det duket for en tett innspurt. Vestfold GKs Celine Borge ligger to over par, og leder med ett slag over tre av forhåndsfavorittene, Sandra Nordaas (Drøbak GK), Kristin Simonsen (Meland GK) og Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK).

 

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.