Abu Dhabi satser på golfturisme

Abu Dhabi satser på golfturisme

PÅ TOPP: Tre av Abu Dhabis mersterskapsbaner topper Golf Digest Middle Easts baneranking. (Foto: Golf in Abu Dhabi)

Abu Dhabis  tre mesterskapsklare golfbaner dominerer Golf Digest Middle East’ prestisjefylte regionale golfbane-ranking.

Banerankingen er basert på både redaksjonenes erfaringer og leseres synspunkter, og er delt inn i ”redaktørens valg” og ”lesernes mening”.

Redaksjonspanelet kronet Yas Links Golf Club som regionens beste anlegg, mens Abu Dhabi Golf Club og Saadivat Beach Golf Club ble plassert på henholdsvis tredje og sjette plass. Abu Dhabi Golf Club er som vanlig vertskap for Abu Dhabi HSBC Championship, Europatourens turnering 26 – 29 januar, en turnering der selveste Tiger Woods står på deltagerlisten.

Den relativt nye Yas Links Golf Club, designet av Kyle Phillips, er også på Golf Worlds liste over verdens 100 beste baner.
Saadyat Beach Golf Club er designet av Gary Player, og ligger ved havet i den Arabiske Gulf. 

Blant leserne scoret Abu Dhabi enda bedre, med alle tre baner ble rangert blant de fire beste.

- Disse resultatene understreker hvilken utvikling emiratet har hatt som golfdestinasjon i verdensklasse, sier direktør for Abu Dhabis offisielle turiskontor, Dayne Lim, i en pressemelding. Han karakteriserer golf som ryggraden i Abu Dhabis langsiktige reiselivsstrategi, og anerkjennelsen fra Golf Digest stimulerer emiratet til ytterligere internasjonal satsing.

Turistbyrået lanserte nylig ”one stop shop”-produktet Golf in Abu Dhabi – for å presentere gode pakkeløsninger til golfturister, blant annet med spill på de nevnte mesterskapsbanene. 

Med dette håper de å gjøre det attraktivt og enkelt for golfere å velge Abu Dhabi.

 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.