Actionpakket dag på Atlanta

BOGEYFRI: Det var ingen tvil om hvilken spiller som var best på Atlanta torsdag - Steve Stricker. (Foto: All Over Press)

Steve Stricker åpnet bunnsolid i PGA Championship, og leder med to slag. Tiger Woods hadde en katastrofedag, og er 14 slag bak.

44 år gamle Stricker har gitt seg selv ett strålende utgangspunkt etter første runde på Atlanta Athletic Club, der han nå jager sin første majortittel i det som har ellers vært en merittert karriere. Det nærmeste han har kommet en major tidligere var andreplass for 13 år siden i PGA Championship, og nå satser amerikaneren på å gå ett steg videre i turneringen.

Torsdag noterte Stricker seg for en bogeyfri åpningsrunde på syv under par,  og tar dermed med seg en to slags ledelse på landsmannen Jerry Kelly til fredagen.

På det siste hullet hadde Stricker muligheten til å skrive majorhistorie. Senket han sin birdieputt på tre meter ville han notere den laveste runden i en major tidligere. Dessverre bommet han, til tross for at han er en av verdens beste puttere.

- Etterpå så tenkte jeg "å fillern". Jeg var ikke klar over at det var et rekordforsøk der og da, jeg prøvde bare å gjøre birdie og avslutte åtte under, sa han etter runden.

For en gang skyld er det amerikanerne som dominerer toppen av leaderboardet i en majorturnering - de innehar nå de fire øverste plassene. Til sammen har de syv inne på topp-ti, mens Europa til sammenligning har tre. Det er kometen Matteo Manassero (Italia), Anders Hansen (Danmark), og Simon Dyson som nylig vant Irish Open på Europa-touren.

Rory McIlroy, som spilte med smerter i håndleddet, ligger på par og 23. plass. Forrige ukes vinner, Adam Scott er på sin side en under og innehar 13. plassen. Men som vanlig er det Tiger Woods de fleste øyne er rettet mot i disse turneringene.

Og mange trodde nok noe stort var på gang da han var tre under par etter fem hull, og på ett punkt delte ledelsen. Så skulle alt falle totalt sammen. Fra det sjette hullet og inn skulle han gjøre tre dobbelbogeys, fem bogeys og kun en birdie - syv over par totalt for runden. Med 129. plass og 14 slag bak Stricker må det et mirakel til om han skal klare cuten fredag.

Og ikke nok med det - en misset cut her vil garantert bety at han ikke kommer til å konkurrere igjen på seks uker. Da begynner nemlig PGA-tourens sluttspill, og Tiger er mest sannsynlig avhengig av en topp 15-plassering denne uken for å kvalifisere. Etter runden var han naturlignok misfornøyd.

- Jeg er utrolig sint nå. Og det er mange verre ord jeg har lyst til å bruke. Det var ekstra skuffende siden jeg var tre under så tidlig.

Woods forklarer at har hatt mange "mekaniske" svingtanker mens han har slått den siste tiden, og følte at han nå endelig kunne prøve å fjerne svingtankene, og la alt skje naturlig.

- I trodde jeg spilte bra nok til å bare spille på følelse og visualisering, men det straffet seg.

En som skulle få det om mulig enda tøffere en Tiger var 19 år gamle Ryo Ishikawa. Japaneren ligger helt sist, 15 over par. Seks dobbelbogeys, to bogeys og resten par er nok det dårligste scorekortet han har levert på en god del år.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.