Adams sølv-pil

KANALER: Kanalene på toppen av køllehodet til Adams nye køller gjør køllehodet mer aerodynamisk. (Foto: Adams Golf)

Fast 12 er den nyeste tilveksten i Adams Golfs Speedline serie, og her får vi to drivere og en fairwaywood. Her er fokuset på aerodynamikk.

Tekst: Christian Furu

Aerodynamiske køllehoder og ny teknologi i køllehodet skal gi deg mer fart på både kølle og ball. 

Alle køllene kommer for salg fra 1. mars i år. Speedline Fast 12 LS er justerbar for både loft, lie og faktisk også lengde. Skaftet er standard 45 tommer langt, men kan justeres til 45.5. LS- versjonen har også en vekt på enden som kan skiftes når man endrer skaftlengden, dermed beholder man samme svingvekt. Denne driveren kjennetegnes også av at ballen får forholdsvis lite spinn. Standard skaft i Fast 12 LS er Fubuki Alpha.

Hvis alle innstillinger og tekniske detaljer i Fast 12 LS blir for mye, så tilbyr Adams også en mer tradisjonell driver som enkelt og greit heter Speedline Fast 12. Her har Adams hatt fokus på å kombinere de aero- dynamiske egenskapene med tilgivende egenskaper, slik at man får det beste av begge verdener. Tid- ligere har tilgivende drivere ofte blitt for tunge, og man har dermed mistet fart. Fast 12 kommer med Grafalloy ProLaunch Blue skaft.

Felles for begge driverne er en sølvfarget topp, og at de er tilgjengelig i 8.5°, 9.5° og 10.5°. Det kommer også en draw versjon av Fast 12 i 10.5°.

Sølvfargen som Adams kaller «satin silver», finner vi også på Fast 12 Fairwaywood. Her bruker Adams fordypninger på sålen og toppen kalt «Velocity Slot» for å øke ballhastigheten. Adams brukte dette for første gang i forgjengeren F11 og bygger videre på det i F12. Det loves lange slag med F12 fairwaywood, siden «Velocity Slot» ikke bare gir økt ballhastighet men også gjør køllen mer tilgivende. Standard skaft er Grafalloy ProLaunch Blue. Fast 12 fw kommer i 3+ (13.5°), 3 (15°) og 5 (18°). Fast 12 Draw fw kommer i 3 (15°) og 5 (18°).


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.