Ærlighet varer lengst

GA FRA SEG 31.000: Adam Blyth registrerte en for god score på sisterunden av Johor Open søndag. Dermed ble han disket. (Foto: Getty Images)

Ingen hadde sagt noe om Adam Blyth hadde blitt 31.000 kroner rikere.

Adam Blyth viser at golf - nok en gang - handler om ærlighet.

Det vil si - det handler selvfølgelig ikke bare om det, men det er en viktig del av spillet. Og det tok Blyth konsekvensen av etter helgens Johor Open på Asia-touren, der han endte på delt 50. plass.

I hvert fall før han skulle ta flyet hjem mandag morgen.

Blyth, som har spilt på touren siden 2005, trodde han hadde tjent litt over 5000 amerikanske dollar på helgens turnering, men da han sjekket ledertavlen på asiantour.com på flyplassen før han dro fra Johor, gikk det opp for ham at han hadde signert for en lavere score på søndagens siste runde enn han faktisk hadde gått.

28-åringen ringte umiddelbart til turneringskontoret og meldte fra. Dermed ble han disket.

- Jeg så at jeg var to under par sammenlagt, noe jeg ikke var. Jeg håpet at det var en tabbe, siden jeg hadde en 73-runde på søndag. Det er bare min feil. Jeg nølte ikke med å ringe. Jeg kunne ha latt det være som det var, og ingen ville ha visst, men det er definitivt ikke måten å gjøre ting på. Jeg hadde ikke klart å leve med det, sier Blyth.

- Det er synd, fordi jeg hadde virkelig trengt pengene med tanke på Order of Merit.

Feilen ble gjort på banens andre hull, der han gikk på seks slag, men signerte for fem. Det er første gang Blyth blir disket i en turnering. Han ligger på 38. plass på den asiatiske tourens Order of Merit.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.