Ai, Ai, Ai?

KLARER HUN TRE PÅ RAD? Ai Miyazato har en alle tiders mulighet til å bli historisk denne uken. (Foto: Jonathan Ferrey, Getty Images)

Verken Annika Sørenstam, Betsy King eller Nancy Lopez klarte det. Klarer Ai Miyazato?

Denne uken kan Ai Miyazato skrive historie på LPGA-touren. Som første kvinne noensinne kan hun gå til topps i sesongens tre første turneringer. Hun er allerede blitt den første på 44 år til å vinne de to første, sesongpremieren Honda PTT LPGA Thailand (ett slag foran Suzann Pettersen), før hun vant HSBC Champions helgen etter.
Ett slag om gangen
Denne uken står Kia Classic for tur, en turnering der Marianne Skarpnord for øvrig gjør sin spillemessige debut på amerikansk LPGA-jord. 24 år gamle Miyazato har siden tenårene vært en superstjerne i Japan, et land som har en umettelig appetitt på sportslige helter, kvinnelige som mannlige. Og Miyazato selv tar det hele med stoisk ro.
- Jeg mister kontrollen over meg selv når jeg forventer for mye, sier hun i et intervju med USA Today. - Det setter press på meg. Jeg prøver isteden å fokusere på hvert enkelt slag og holde meg i nuet, utdyper hun.
Miyazato, som har klatret til tredjeplass på kvinnenes verdensranking, møter i tillegg til våre to norske golfess et vanvittig sterkt startfelt. Alle de ti beste spillerne er der, 49 av de 50 beste på LPGAs pengeliste fra i fjor er der, med bare Paula Creamer ute (hun sliter med en vond tommel, red.anm).
Stødig
Men Miyazato, som vant 15 ganger på den japanske touren før hun kvalifiserte seg til LPGA-touren, har tre seire og 12 topp ti-plasseringer på sine 16 siste LPGA-starter.
Stødig, med andre ord.
Og hun er snar med å takke blant annet Pia Nilsson og Lynn Marriott (grunnleggerne av Visioin 54, red.anm), som i større grad legger vekk på forberedelser og viktigheten av spillets mentale side. Suzann Pettersen har også nytt godt av duoens ekspertise.
- De ga meg noen øvelser for å imitiere turneringsliknende situasjoner. Det har hjulpet meg mye, sier Miyazato.
Norskgolf.no følger turneringen gjennom helgen.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.