– Akkurat nå svever jeg på en sky!

– Akkurat nå svever jeg på en sky!

PÅ EN SKY: Tonje Daffinrud kvalifiserte seg til Europa-touren i rekordfart. (Foto: Privat)

Tonje Daffinrud har på bare en halv LET Access Tour-sesong rukket å kvalifisere seg til Europa-touren. Her er hva hun hadde å si til Norsk Golf etter den imponerende prestasjonen.

23-åringen holdt nervene i sjakk i en dramatisk sisterunde av WPGA International Challenge i England, og sikret til slutt den viktige tredjeplassen som gir henne europatour-kortet for 2015.

 

Norsk Golf pratet med Daffinrud kort tid etter at hun hadde signert scorekortet som er den endelige bekreftelsen på at hun nå er Norges nyeste europatour-spiller.

 

– Akkurat nå svever jeg på en sky. Det føles så utrolig bra, jeg klarer ikke å begripe at jeg plutselig har fått kortet. Jeg trodde det var et uoppnåelig mål, og det føles sykt å ha klart det allerede!

 

Tonje Daffinrud ble portrettert i forrige utgave av magasinet Norsk Golf, bare dager før hun ble proff. Der sa hun at hun hadde mål om å kvalifisere til europatouren i høst gjennom Q-school, men innrømmet at målet var veldig ambisiøst.

 

Nå, en halvannen måned senere står hun med europatour-kortet før Q-School i det hele tatt har slått i gang.

 

Ladies European Tour har vært målet mitt hele tiden. Det er det jeg har drømt om, men jeg hadde ikke regnet med å ha den tryggheten allerede nå. I utgangspunktet var målet med LET Access Tour en topp 20-plassering i år, slik at jeg kunne gå rett til finalen i Q-School. Jeg visste at jeg hadde satt meg noen veldig hårete mål, og jeg må nesten klype meg i armen for å forstå at jeg har klart det, sier Daffinrud til Norsk Golf.

 

 

 

 

– Hvordan var nervene ute på banen i dag?

 

– Jeg var veldig fokusert på arbeidsoppgavene. jeg visste at det ville komme mange tanker i hodet som jeg måtte stenge ute. De første ni spilte jeg veldig bra og avslappet. Det var tøffe forhold i dag med mye vind og vanskelige flaggplasseringer. Det begynte å koke litt i hodet på de siste ni. Jeg skjønte at det var mye som stod på spill, og måtte ta meg selv i å ikke tenke på resultat. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg taklet dagen i dag, forteller Daffinrud.

 

Hjertet pumpet ekstra hardt på det avsluttende par 3-hullet, der hun misset greenen langt venstre på innspillet. Med et mesterlig lobb-slag inn til green klarte hun likevel å redde par.

 

– Da jeg gikk av green og reddet par forstod jeg at jeg hadde klart det. Dette føltes helt uvirkelig!

 

Daffinrud krediterer mye av sin suksess de siste årene til alt arbeidet hun har lagt ned med mental trening. Daffinrud har det siste året jobbet med mentaltrener Cecilie Ystenes i RAW Performance.

 

– Jeg kan med sikkerhet si at jeg ikke hadde vært her i dag uten mental trening. Spillet mitt de tre siste ukene er ingen tilfeldighet. De kommer av alle forberedelsene jeg har gjort mentalt, og hardt arbeid. Jeg kan takke mental trening for at jeg har lært meg å prestere i pressede situasjoner som i dag. Det handler om å lære seg hvilke verktøy man skal ta i bruk i ulike situasjoner, forklarer Daffinrud, som også takker sin trener Jonas Lilja. Det var han som fikk henne til å starte med mental trening.

 

– Jeg kan takke han for mye av min suksess. Det er han jeg har jobbet lengst med i mitt støtteapparat, og det er han som kjenner meg best. Jeg går alltid til han for hjelp når jeg er usikker, og han har vært en sentral støtte for meg de siste årene

 

Nå gleder Tonje seg til å feire i kveld sammen med pappa Ivar.

 

– Han reiste til England med meg. I kveld blir det en bedre middag og sikkert noen glass champagne!, smiler hun til Norsk Golf.


 

 

Send dine gratulasjoner til Tonje i kommentarfeltet under!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.