Ålesund tilbake i lyset

FLOTT: Ålesund GK ligger vakkert til med norsk natur på alle kanter, her fra hull 13 en vakker sommerdag. (Foto: Arnt Urkedal)

Håper på 2000 medlemmer etter sammenslåing med Moa.

I 2008 så det mørkt ut for Ålesund Golfklubb. Klubben måtte si opp tre ansatte og gå over på ren dugnadsdrift, men i løpet av fjoråret er motgang snudd til medgang.

- Det har vært en beintøff omstilling, men resultatet er gledelig. Klubben og driftselskapet gikk over en halv million kroner i overskudd i 2009. Vi var nok én av få klubber i Norge som klarte å gå i overskudd i det hele tatt, sier nestleder Borge Amdam til Norsk Golf.

Moa konkurs

Etter konkursen i Moa GK har Ålesund GK overtatt driften av Moa Golfsenter. Her ligger seks hull som nå i vesentlig grad skal brukes som et treningssenter for klubbens medlemmer. Sunnmøres eneste 18-hulls golfbane, Solnør, skal være samlingsstedet for spill.

- Vi håper nå å knytte til oss så mange som mulig av de tidligere Moa-medlemmene. De blir medlemmer av Ålesund GK uten noen form for innmeldingsavgift og spille videre på akkurat samme vilkår som før, sier Amdam.

Bedre forutsetninger

Ålesund var i underkant av 1000 medlemmer og Moa hadde nærmere 1500 før fusjonen. Nestlederen håper nå på over 2000 medlemmer i Ålesund GK.

- Det vil naturlig nok gi oss bedre forutsetninger videre. Det har vært lagt ned en fantastisk innsats. Vi hadde kniven på strupen, men har kommet oss gjennom det. Resultatet er ikke bare overskudd i kassa, men også styrket miljø og samhold, sier Borge Amdam.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.