- Alle i topp ti kan bli nummer én

GÅR FOR NY SEIER: Ian Poulter tror han kan bli nummer én i verden. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Det er ikke bare Phil Mickelson som jager Tigers førsteplass.

Tiger Woods har tronet øverst på verdensrankingen i 258 uker på rad, men både skandaler og skader har ført til at Tiger bare har spilt tre turneringer så langt i år. Nå er han midt i et nytt avbrekk, denne gangen grunnet nakkeproblemer.
- Mer oppnåelig nå
Phil Mickelson kunne tatt over plassen som verdens beste golfspiller, hadde han vunnet The Players Championship, men det klarte han ikke. Mickelson har tidligere snakket om førsteplassen som det store målet sitt, men han er ikke alene om det.
Dagen før BMW PGA Championship går av stabelen på Wentworth i England, turneringen som er det store flaggskipet på Europatouren, snakket både Lee Westwood og Ian Poulter om sine ambisjoner.
- For meg er både andre- og førsteplassen mer oppnåelig nå enn de har vært de siste årene. Tigers prestasjoner, hvor han skal spille, slike ting, er uforutsigbare for tiden. Phil er utvilsomt en klassespiller, og han har allerede vunnet en major så langt i år, men han presterer også litt opp og ned. Verdensrankingen handler om å være jevnt bra over tid, sier Lee Westwood - selve kroneksempelet på hva det vil si å prestere på et høyt nivå, uke inn, uke ut. Han vant Race to Dubai i fjor. Han er blitt nummer to både i Masters og The Players hittil i år.
- Ikke bare to spillere
Ian Poulter, som tok seg inn blant de ti beste i verden etter seieren i World Golf Championships-Accenture Match Play Championship i februar, tror heller ikke at kampen om golftronen handler om to spillere lenger.
- Hvis jeg vinner BMW denne uken, så vil jeg være på femteplass. Jeg må bare fortsette å spille bra hver uke for å ta meg nærmere Tiger eller Phil, og også Lee. Men det er jevnere nå enn det noen gang har vært, fordi Tiger har tapt så mange poeng i løpet av de siste 12 månedene. Alle blant de ti beste kan bli nummer én i verden, slik jeg ser det nå, sier Poulter.
Kilde: Press Association

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.