Amatør i tet i US Open

I TET: Amy Anderson kunne knapt tro sine egne øyne under første runde av US Women's Open. (Foto: Doug Pensinger, Getty Images)

Har heller ikke du hørt om Amy Anderson?

Det er kanskje ikke så rart. Anderson er amatøren fra North Dakota som tilbringer fire måneder av året i en innendørshall fordi det er så kaldt der hun bor. Hun har egentlig aldri spilt på en fjellbane med så vanskelige greener som på Broadmoor. Likevel har hun tatt teten i US Women's Open, en førsterunde der mange aldri kom i gang på grunn av dårlig vær. Anderson er to under par og i delt ledelse med Cristie Kerr.

For Anderson var det en drømmedag. Da hun gikk opp til det sjuende hullet, så hun sitt eget navn øverst på ledertavlen.

- Det var surrealistisk, innrømmet hun. - Jeg spøkte litt med caddien min og sa at noen burde ta et bilde av det.

Anderson fyller 19 år på søndag. For en bursdag det ville ha blitt, om hun skulle ha klart å holde koken hele veien i turneringen.

Suzann Pettersen kom aldri i gang med sin første runde torsdag. Det betyr mye spill fredag.

- Spillet ble utsatt i dag. Det ga meg tid til å få meg en god høneblund før middag, kommenterte hun på Twitter.

Heller ikke Yani Tseng kom i gang. Det gjorde Michelle Wie, som slet skikkelig på sine første 17 hull. Hun har ett hull igjen av runden, og ligger hele sju slag over par.

Kilde: Associated Press


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.