Andreas (14) imponerte i England

Halvorsen endte på 10. plass i Reid Trophy i Southport.

I konkurranse med over hundre av de beste U14-spillerne i Europa, imponerte Andreas Berg Halvorsen fra Larvik under de to første rundene av prestisjeturneringen Reid Trophy i Southport.

Onsdag hadde han dagens beste runde og spilte seg opp på andreplass sammenlagt. Men dessverre ble det langt tøffere på sisterunden torsdag.

Halvorsen måtte tåle 82 slag, ti over par, og endte dermed på 10. plass i årets Reid Trophy.

Til tross for at det ble langt tøffere den siste dagen, har 14-åringen all ære av innsatsen. Dette var første gang Andreas representerte Norge i golfsammenheng, og 14-åringen la tydeligvis igjen respekten hjemme.

Halvorsen leverte kanongolf på Hesketh Golf Club både tirsdag og onsdag. I røffe værhold med mye vind og regn gikk Larvik-spilleren ett slag over par tirsdag. Etter første runde lå han på en sterk fjerdeplass.

Med en ny runde på +1 onsdag, også denne dagen i meget hard vind, rykket han opp til andreplass totalt. Nordmannen var da tre slag bak skotten Neil Bradley, som også vant turneringen til slutt.

Den andre norske spilleren i turneringen, Jarle Volden, ble nummer 84 etter runder på 86, 84 og 79 slag.

Reid Trophy er en av de mest prestisjefylte ungdomsturneringene i Storbritannia. I år deltok 111 av de beste spillerne fra hele Europa, samt spillere fra Barbados, Singapore og Luxembourg. Ikke minst var mange gode spillere fra England og Skottland med i turneringen som bare tre ganger tidligere har blitt vunnet av en ikke-britisk spiller.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.