Anerkjennes internasjonalt

TØFT I JENTEKLASSEN: Elisabeth Haavardsholm presterte meget godt i forrige helgs Skandia Junior Open. Nå er hun tilbake på Titleist Tour for å kjempe om seieren. (Foto: NGF)

For første gang i en norsk turneringsserie, kan nå spillerne på Titleist Tour oppnå poeng på den internasjonale rankingen. 

Denne helgen er Titleist Tour på Evje utenfor Moss. Samtidig kommer nyheten om at Titleist Tour anerkjennes internasjonalt. For første gang er nemlig en norsk turneringsserie anerkjent internasjonalt gjennom at spillerne oppnår poeng på den internasjonale rankingen for amatører, både for jenter og gutter.

 

Tøff jentefight

På jentesiden blir det spennende å følge blant annet Elisabeth Haavardsholm som satt banerekord i Skandia Junior Open forrige helg. Cesilie Hagen er også på plass for å forsvare seier fra første Titleist Tour. det er også Julie Christine Lied som denne helgen prioriterer Titleist Tour fremfor Norgescup som hun vant på Solastranden forrige runde.

Blant gutta er Mathias Schjølberg tilbake i Norge for å forsvare seieren fra årets første Titleist Tour. Han har vært i USA og spilt den meget prestisjefylte Thunderbird International Junior, som i år hadde et av de sterkeste internasjonale starfeltene for juniorer. Mathias endte på en strålende 20. plass.

 

Flotte premier

Titleist Tour er det øverste turneringsnivået for junior elitespillere i Norge og inkluderer også NM for juniorer. Turneringsserien arrangeres av Norges Golfforbund i nært samarbeid med de syv golfklubbene der turneringene skal arrangeres i 2010.

Nesten 200 spillere får prøve seg på Titleist Tour i løpet av sesongen 2010, og beste jente sammenlagt får trene med Suzann Pettersen i Florida på slutten av året. Årets vinnere av de enkelte turneringene på guttesiden får være til stede på finalekvalifiseringen til neste års European Tour som spilles på PGA Golf de Catalunya i Spania i desember.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.