Aphrodite utvider

UTFORDRING: Over bakker og berg: Det er en lettelse å treffe greenen på hull 7 på Aphrodite Hills. (Foto: Kaia Means)

Selv om tidene er tøffe, har Aphrodite Hills på Kypros meldt om byggestart på siste utbyggingsfase av resortet med 69 nye eiendommer på tegnebrettet.

Tekst: Kaia Means

Kypros er på vei til å bli en ny golfdestinasjon, spesielt etter at Nick Faldo-banen Eléa åpnet i 2010. Inntil da hadde Aphrodite Hills ingen konkurranse om tittelen som beste bane på sørsiden av øya.

Nå er det igjen nye ting på gang på Kypros, siden Aphrodite Hills annonserte byggestart på nye luksuseiendommer på Alexander Heights. I tillegg kommer det en ny 18-hullsbane på resortet i løpet av de neste årene.

- Vi har spart på det beste til slutt, sier Nuno T. Bastos, Director of Golf ved Aphrodite Hills Resort, like ved Pafos på den gresk-kypriotiske sørsiden av øya. – Dette er det beste man kan få på Kypros.

Aphrodite Hills er i dag kjent som destinasjon for romantiske ferier, med luksuriøs gresk-romersk spa i tilknytning til hotellet, og med prisbelønte restauranter.

På tross av usikkerheten i den europeiske økonomien generelt, har allerede en tredel av totalt 21 villaer blitt solgt. Alle villaene får privatbasseng og utsikt mot Middelhavet. Prisene for en villa starter på knappe €2 millioner, mens en leilighet starter i underkant av 600 000 euro.

Banen på Aphrodite Hills er en meget kupert og morsom par 71 bane tegnet av Cabell Robinson. Signaturhullene på den 10 år gamle banen er hull nummer 7 og 8. Det første er et spektakulært par 3 hull over en dyp og fryktinngytende ravine mot en green som er beskyttet av bunkere på alle sider. Det neste hullet er et par 4 hull som går ned mot havet og ender opp på en lang, bunkerbeskyttet green med utsikt over Middelhavet.

Mer info: www.aphroditehills.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.