Åpnet NM med ny banerekord

SUPERRUNDE: Marita Engzelius misset denne eagleputten på hull 17, men leverte en kanonrunde på første NM-dag i Trondheim. Foto: Tom Erik Andersen

Marita Engzelius knuste banerekorden med fire slag under første dag av NM på Byneset.

(Trondheim): Det var flere lave scorer, men ingen gikk lavere enn Marita Engzelius fra Oslo GK i den første runden av Norgesmesterskapet i Trondheim torsdag.

Med 64 slag satte 22-åringen en ny og soleklar banerekord på Byneset Nord.

- Jeg følte faktisk at jeg kunne gått enda noen slag bedre. Jeg hadde en forholdsvis kort eagleputt på 17 som jeg gjerne skulle satt, men jeg klager ikke. Dette var en knallstart. Det var veldig gøy der ute i dag, sier Engzelius.

College-studenten har ikke fått det helt til å stemme spillemessig i år. Vendepunktet kom for alvor på trøndersk mark.

- Jeg har jobbet med en del svingendringer sammen med Jonas (Lilja, landslagstrener, red. anm.) i det siste. Vi har gjort  justeringer både på svingen og puttingen. I dag følte jeg virkelig at det satt slik som det skulle, sier Oslo-jenta.

Fire birdier på backnine (start på hull 10) ble fulgt opp med fire nye birdier på front. Ti solide par kompletterte en bogeyfri runde.

- Dette er det beste jeg har gjort i år, med god margin. Forhåpentligvis sitter det like bra de neste dagene. Det nytter ikke å lene seg tilbake. Det var flere andre som gikk lavt i dag, poengterer Marita Engzelius.

Oslo-junioren Nicoline Engstrøm Skaug leverte en oppsiktsvekkende sterk runde på fem under par. I teten ligger to andre ungjentener, Elisabeth Haavardsholm og Tonje F. Daffinrud.

Med en 69-runde revansjerte Daffinrud seg kraftig fra sisterunden på 83 slag i junior-NM sist helg.

- Ja. det var en liten revansje, medgir Tonje.

- Det har vært litt mas rundt den sisterunden i junior-NM. Alle spør meg om hva som skjedde. Men det skjedde ikke noe  annet enn at jeg gikk en dårlig golfrunde. Det skjer alle innimellom.

I ettertid er hun nesten glad for at det skjedde.

- Jeg hater jo å tape, men det var også en lettelse. «Alle» forventet at jeg skulle vinne. Jeg havnet i en forsvarsposisjon. I ettertid har den dårlige runden fått meg til å senke skuldrene igjen.

Det betyr ikke at Vestfold-jenta har senket ambisjonene.

- Som alltid når jeg er med, går jeg for gull, sier Tonje F. Daffinrud.

Se leaderboard fra NM på Byneset, dameklassen


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.