Appleby med 59-runde

HISTORISK: Stuart Appleby ble søndag den femte spilleren i historien som klarte en 59-runde på PGA-tour.

Golfens magiske nummer sikret seier i Greenbrier Classic.

Stuart Appleby skrev seg inn i historiebøkene søndag. Da han strakte hendene over hodet etter å ha senket den avgjørende putten i Greenbrier Classic, en runde på 59 slag, var det som den femte spilleren i PGA-tourens historie.

Ett slags margin

Med en sisterunde 11 slag under par endte Appleby på -22 totalt, ett slag foran Jeff Overton, som med minst mulig margin misset en lang birdieputt på avslutningshullet, en putt som ville sikret Overton playoff.

Men dette skulle være Applebys dag. Scorekortet viste tallenes tale. Ni birdier og en eagle.
- Om jeg var nervøs? Nei, jeg var ikke det, sa Stuart Appleby på pressekonferansen etterpå.
- Når spillet sitter som i dag, når birdiene ruller i, føler jeg meg bare komfortabel. Jeg følte at jeg kunne angripe alt, slå ballen dit jeg ville.
Etter Goydos
Den utrolige 59-runden kom bare en måned etter at Paul Goydos gjorde det samme i John Deere Classic. Før Goydos og Appleby hadde bare Al Geiberger (1977), Chip Beck (1991) og David Duval (1999) klart det samme.
Det skal riktignok tillegges at Applebys 59 kom på en par-70-bane. Goydos kom på en par-71, de andre på par-72. Dog hadde ikke Appleby de samme fine forholdene som Goydos og Geiberger, som begge hadde solfylte, tørre og vindstille omgivelser på sine drømmerunder. Appleby hadde gjørme på ballen etter nattens regn. Det endte med banerekord, ett slag bedre enn legenden Sam Snead fra 1950. Det endte med turneringsseier, den første for Appleby på fire år. Og ikke minst endte det med en plass i historiebøkene.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.