Arjun Atwal holder koken

STØDIG OG STERK: Arjun Atwal har levert varene og vel så det i tre runder. Kan han klare en til? (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Arjun Atwal måtte kvalifisere seg inn i Wyndham Championship på mandag. Nå kan han vinne hele skiten.

Inderen leder med tre slag før den siste runden, etter at han gikk sine 18 hull lørdag på fem under par. Han er 17 under etter tre runder, og han har enten ledet eller delt ledelsen i turneringen siden den begynte.

Det er neimen ikke verst for en spiller som nylig mistet sine rettigheter på PGA-touren.

Og 37-årige Atwal ser ingen grunn til at han ikke kan stå løpet ut. Fra før av har han vunnet på European, Asian og Nationwide Tour. Nå er han en god søndagsrunde unna å klare det ingen spiller som har kvalifisert seg til en turnering i turneringsuken, har klart siden Fred Wadsworth gjorde det i Southern Open i 1986.

Å vinne.

- Jeg har aldri vunnet på PGA-touren, men jeg ser ingen grunn til at det skulle være noe annerledes å forsøke å vinne her. Hvis jeg slår ballen bra og spiller bra, ser jeg ikke hvorfor jeg ikke kan klare det, sa han etter lørdagens spill.

Atwals mål for uken var å jobbe seg nærmere muligheten til å sikre seg kortet for neste års tour. Inderen mistet kortet i forrige måned fordi han var for langt nede på pengelisten da hans medisinske utsettelse gikk ut. Det skjedde etter at han kom for raskt tilbake etter at han skadet skuldrene sine under trening.

- Det var dumt av meg å skynde meg tilbake, forklarer han.

FedEx-sluttspillet er utenfor rekkevidde uansett hvordan det går i helgen, men med seier får han automatisk to års spillerettigheter på touren.

For å klare det, må han holde unna for Scott McCarron, Scott Piercy og Lucas Glover i første rekke, som alle er tre slag bak på 14 under par. Deretter følger seks spillere på 13 under, og ytterligere fire på 12 under.

Det er med andre ord tett og spennende i Wyndham Championship.

P.S Kevin Na matchet turneringsrekorden med en runde på 61 slag lørdag.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.