Arnold Palmer er død

Arnold Palmer er død

En av golfsportens største legender sovnet inn søndag kveld. (Foto: Getty Images)

En av golfsportens største legender er død. Arnold Palmer sovnet inn søndag 25. september, 87 år gammel.

Han hadde sine to døtre og kona Kit ved sin side da han døde etter komplikasjoner på grunn av problemer med hjertet.

Arnold Palmer vil bli husket som en av golfhistoriens mest markante skikkelser. Ikke bare på grunn av hans 62 PGA Tour-seiere og syv majortriumfer, men først og fremst hans karismatiske og magnetiske personlighet. 

Det faktum at hans popularitet aldri har avtatt mer enn et kvart århundre etter hans siste seier sier sitt om hva slags mann, ikon og legendarisk skikkelse han var

Tim Finchem

Palmer er blitt tilskrevet mye av æren for at golf har blitt en av verdens mest populære idretter.

– Vi har mistet en fantastisk venn og en gigant i vår sport i kveld. Ord strekker ikke til for å beskrive den enorme følelsen av tap vi føler etter denne nyheten, sier PGA Tour-kommisjonær Tim Finchem.

– Han betydde åpenbart så mye. Ikke bare for PGA Tour, men for golfsporten som helhet, ved å gjøre det mer synlig og populært. Det er ingen overdrivelse å si at det ikke ville være noen PGA Tour Champions uten Arnold Palmer. Det ville ikke være noen Golf Channel uten Arnold Palmer. Ingen har hatt større innvirkning på de som spiller vår fantastiske sport eller som er berørt av det. Det faktum at hans popularitet aldri har avtatt mer enn et kvart århundre etter hans siste seier sier sitt om hva slags mann, ikon og legendarisk skikkelse han var, sier Finchem.

(Fortsetter under videoen)

Arnold Palmer, eller "The King" som han også var kjent som, var en superstjerne i ordets rette forstand. Han kjørte eget privatfly, var et forbilde ikke bare for barn og unge, men også sine konkurrenter, og størrelsen på publikumsgalleriene som fulgte han har vi kun sett maken til da "Tiger-mania" slo til på slutten av 1990-tallet.

Suzann Pettersen er medlem på klubben som Arnold Palmer eide - Bay Hill. (Foto: Suzann Pettersen/Instagram)

– Han har satt standarden for hvordan superstjerner i alle idretter bør være, i måten han alltid skrev autografer, alltid tok seg tid til alle, sa Raymond Floyd i et intervju med Golf Digest i 2009.

Arnold Palmer var eier av Bay Hill Club and Lodge i Orlando, Florida. Klubben var årlig vertskap for en av de mest populære turneringene på PGA-touren, og ukens høydepunkt for mange av spillerne har vært når de får hilst på "Arnie himself" i klubbhuset. Klubbens medlemmer har vært så heldige å få bli enda bedre kjent med ham. En av dem er Suzann Pettersen. Hun reagerer slik på nyheten om Palmers bortgang:

– Jeg kommer til å savne dine historier, latterne, dine fantastiske råd og dine "tommel opp". Du har vært et ikon for golfsporten, golf-verden og hver eneste fan der ute. Men du er også en jeg kan kalle min venn. En stor inspirasjon. Du brydde deg, fikk meg til å jobbe hardere, og fikk meg til å tro! Jeg vil alltid være takknemlig for vårt vennskap og dine råd på veien. Takk Arnie!, skriver Tutta på sin Instagram-konto.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.