Aronsen fortsatte klatringen

KLATRET: Christian Aronsen fortsatte klatringen under søndagens avslutningsrunde av Landskrona Masters. (Foto: Christian Døvle)

Christian Aronsen endte på en høyst godkjent syvendeplass i Landskrona Masters.

Aronsen lå etter første runde i Sverige på en delt 25. plass, før han lørdag spilte seg opp til en delt 14. plass. Søndag fortsatte klatringen, og med en avslutning på to under endte han fem under totalt. Dermed endte han på en fin syvendeplass, fire slag bak svenske Andreas Högberg som vant. Aronsen gjorde fire bogeys, to birdies og resten par på sin runde.

Elias Bertheussen delte 14. plassen med Aronsen på starten av dagen, men i motsetning til Grønmo-spilleren falt han nedover listen søndag. Hans 72-runde (+1) tok ham til en delt 24. plass, to under totalt.

Dennis Den Roover og Are Friestad har også vært i aksjon denne uka, men ingen av dem klarte cuten.

 

Runde 2

Etter å ha innledet med en skuffende runde på fire over par i Sverige fredag, skulle det virkelig løsne for Elias Bertheussen lørdag. Åtte birdies og kun en bogey ble oppskriften på en runde på syv under par (64 slag), som tar ham til en delt 14. plass. Meget imponerende med tanke på at han før dagen så ut til å skulle måtte slite med å klarte cuten.

Han er tre under par totalt, og fire slag bak den svenske trioen Joakim Rask, Andreas Högberg og Benny Ahlenbäck i tet. Og hadde det ikke vært for det femte hullet på åpningsrunden til Bertheussen hadde han nå vært helt i toppen. Han gjorde på det par-4-hullet hele 10 slag, seks over par.

Bertheussen deler 14. plassen med syv andre spillere, blant dem Christian Aronsen. Aronsen startet dagen på 25. plass, men klatret med sin runde på to under lørdag. Den runden bestod av fire birdies, to bogeys og resten par. 

Aronsen og Bertheussen blir forøvrig de eneste nordmennene som får lov til å fullføre turneringen, da både Dennis Den Roover og Are Friestad misset cuten.

Tredje og siste runde spilles søndag.

Runde 1

Grønmo-golferen innledet med en godkjent åpningsrunde på en under par fredag, og er dermed fire slag bak trioen Jonas Haglund, Andreas Hedlund og Benny Ahlenbäck i tet.

Hans fem birdies, to bogeys og ene dobbelbogey tar ham til en 25. plass, som han deler med 10 andre spillere. Cutengrensen på Nordea Tour blir satt blant de 50 beste spillerne, og for øyeblikket ligger de andre nordmennene som er med i turneringen utenfor denne.

Cuten ligger i skrivende stund på par, og Dennis Den Roover og Elias Bertheussen har notert seg for åpningsrunder på fire over par. Slaget bak følger Are Friestad +5.

Det skal spilles tre runder, og turneringen avsluttes søndag. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.