Aronsen vant thrillerfinale

BEST AV ALLE: Aronsen imponerte stort som eneste nordmann i startfeltet på Nordea Tour-turneringen. Foto: All Over Press

Christian Aronsen slo tilbake og forsvarte Norges farger i matchplayfinalen i Sverige.

Grønmogolferen rundet i dag av en solid turnering med seier i finalen det svenske matchspillmesterskapet mot svenske Tony Edlund. Aronsen har levert spill av høy klasse hele uken, og dagens seier ble med det kronen på verket. 

Det så lenge mørkt ut for Aronsen som gikk en ned allerede etter første hull. Edlund holdt fast på sin knepne ledelse hele matchen og da han gikk til to opp etter 14 hull så det vanskelig ut ut.

Svensken hold avstand i de to etterfølgende hullene, og med to hull igjen å spille var det dormie - Aronsen måtte vinne hull 17 og 18. Vel vitende om oppgaven han hadde foran seg klarte han å sette press på Edlund ved å vinne det første av de to. Et par tre-hull omkranset av vann. Da Christian slo utslaget i vannkanten så han ut til å tape matchen, men på mirakuløst vis chippet han seg fra vannet til et par og vant hullet.


Over på hull 18, et par fem hull på 550 meter hadde Aronsen nå skaffet seg et psykologisk overtak over svensken. Det tok han godt vare på, og med birdie vant han også dette hullet. 

Omspill

Dermed gikk matchen til playoff. Edlund holdt stand de to første omspillshullene og frustrerte Aronsen slik han hadde gjort hele matchen med sin solide putting. På det første hullet satte han en tometers putt for å holde matchen i live, og på det andre senket han en syvmeter. 


- Det er utrolig frusterende å spille mot noen som setter alt av putter, men man må bare bite tenna sammen og forsette å gjøre sitt beste, forklarer Aronsen til Norsk Golf.


Bite tenna sammen gjorde han, og på det tredje omspillshullet trakk han til slutt det lengste strået.


-En utrolig deilig følelse, i kveld bærer det ut i Stockholm for å feire!


Han medgir at han var litt nervøs under finalerunden. Heldigvis er han god kompis med Edlund, noe som hjalp ham å senke skuldrene.


- Jeg hadde det gøy og koset meg under hele runden. Det har vært en veldig lærerik runde.


Aronsen forteller at han har vært veldig fornøyd med spillet sitt denne uka, og har vært i god form lenge. Derfor passet det perfekt med en matchspillturnering denne uken.


- Når man spiller match har man mulighet til å spille mer aggressivt enn i slagspill. Det passet meg veldig bra.

Smir mens jernet er varmt

Rutinerte Edlund var av mange pekt ut som forhåndsfavoritt, og som eneste nordmann på turneringens deltagerliste overrasket nok Aronsen mange da han på slutten av matchen samlet tankene og kjempet seg tilbake.


Med seieren inkasserer han 52 500 kroner, men han hviler ikke på laubærene av den grunn. Han har allerede rettet søkelyset mot neste turnering og torsdag er han i gang igjen. Da er det Landskrona Masters som står for døren.Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.