Arrangørkrøll for Woods

POPULÆR: Tiger Woods er et trekkplaster uansett hvor han er. (Foto: Ryan Pierse, Getty Images)

Spørsmålet er ikke om Tiger Woods kommer til å spille i Australia neste år.

Spørsmålet er: hvor mange ganger.

Sist uke deltok han i Australian Masters for andre år på rad, og etter turneringen sa han at han gjerne kommer tilbake neste år. Men det er ikke sikkert turneringen vil bli avholdt på akkurat samme tidspunkt i 2011. Årsaken er at President's Cup blir arrangert 17-20. november, og flere andre arrangører ønsker å ha sine turneringer uken i forkant. Dette for å tiltrekke seg amerikanske og internasjonale spillere som trenger å spille seg varme før President's Cup.

Australasia-touren vurderer å legge Australian Open (som blir spilt i Sydney) eller Australian PGA Championship uken før Presdent's Cup. Skjer det, blir det vurdert som svært sannsynlig at Tiger Woods ikke stiller til start. Tiger ønsker seg Masters uken før President's Cup, særlig siden den blir spilt på Kingston Heath - den beste banen i Australia.

- Jeg tror ikke det bare vil være en flott turnering, men også en god måte for de amerikanske spillerne å forberede seg på, har Woods sagt.

AM-arrangøren IMG er ikke spesielt fornøyd med Australasia-tourens tanker.

- Vi ønsker denne datoen. Det er kritisk for oss. Vi føler at vi tok en sjanse ved å flytte til denne datoen for noen år siden. Vi konkurrerte mot en rekke store turneringer, men vi gjorde den til en suksess. Vi føler at vi fortjener å beholde datoen, sier IMG-sjef Mark Steinberg.

I fjor ble Australian Masters arrangert samtidig med turneringen i Hong Kong, og begge var en del av Europatouren. I år var det samme tilfelle for Aussie Masters og Singapore Open.

Australiasia-touren møtes 8. desember for å bestemme hvilken turnering som får den attråverdige plasseringen.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.