Årsbeste på Tutta i generalprøven

Årsbeste på Tutta i generalprøven

Suzann Pettersen gikk sin laveste runde for året i Canada fredag. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen gikk sin beste runde for året i åpningsrunden av Manulife LPGA Classic i Canada, men er likevel tre slag bak teten i et felt som scorer lavt.

Tutta åpnet med en bogeyfri runde på seks under par i Canada. Hun deler dermed 11. plassen, tre slag bak trioen på toppen av leaderboardet: Veteran Cristie Kerr, P.K. Kongkhraphan og Tiger Woods sin niese, Cheyenne Woods.

Oslo-golferen har hatt en ustabil start på sin 2015-sesong. På de ni turneringene hun har spilt har hun tre topp-10-plasseringer med 5. plassen i Kingsmill Championship for tre uker siden som beste plassering, men også to missede cuter. I tillegg har hun slitt med en vond skulder, og har siden starten av sesongen falt fra 4. til 10. plass på verdensrankingen.

Dermed står hun nå i fare for å falle utenfor topp-10 på verdensrankingen for første gang på 418 (!) uker.

Forige uke endte hun på 23. plass i New Jersey, syv slag bak svenske Anna Nordqvist.

– Jeg spiller greit i New Jersey, men greit holder ikke på dette nivået. Det gjelder å være med når toget går, så denne uka kommer jeg til å kline til fra start, sa Tutta i en pressemelding før ukens turnering.

So far so good.

Den neste måneden spilles nummer to og tre av årets majorer: Women’s PGA Championship starter i New York neste uke, og om fire uker braker U.S. Women’s Open løs i Pennsylvania.

– To majorer de neste fire ukene gjør juni til en viktig turneringsmåned. Det skal i hvertfall ikke stå på motivasjonen, sier Tutta.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.