Atwals aggressive angrep

I SONEN: Arjun Atwal er i scoringshumør om dagen. Ni under par etter første runde vitner om en mann som har lyst til å vinne. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Arjun Atwal mistet PGA-kortet forrige måned. Veien tilbake kan være kort.

Inderen åpnet Wyndham Championship torsdag med en gnistrende runde på 61 slag - tangering av banerekorden - og han leder med to slag på Brandt Snedeker. Deretter følger et kobbel av spillere som åpnet med seks under par - John Rollins, Kevin Streelman, Lucas Glover, Boo Weekley, David Toms og Jeev Milka Singh. Ytterligere seks spillere gikk på 65.

Men dagen tilhørte Arjun Atwal, som måtte igjennom en kvalifisering mandag for å komme inn i turneringen. Ingen spiller som har kvalifisert seg samme uke har vunnet en turnering siden Fred Wadsworth vant Southern Open i 1986.

- Du blir vant til å sette mange birdies i mandagskvalifiseringen. Hvis ikke klarer du det ikke. Jeg fortsatte med det i dag, sa Atwal etterpå.

At Atwal mistet kortet sitt på touren, skyldes i første rekke en skulderskade han pådro seg da han løftet vekter i fjor. På medisinsk grunnlag fikk han en utvidelse av sine spillerettigheter, men etter at han ikke hadde spilt inn nok penger til og med Canadian Open, så mistet han kortet.

Men selv om han skulle gå hen og vinne Wyndham Championship, vil han ikke være kvalifisert til FedEx-sluttspillet som begynner i New Jersey neste uke. Men han kan sikre seg kortet for neste år dersom han vinner. Eller så kan han gå den tunge veien om kvalifisering til høsten eller eventuelt Nationwide Tour.

- Jeg foretrekker å vinne, smilte Atwal.

Henrik Bjørnstad deltar også i turneringen. Han har et hav å ta igjen på de beste spillerne, i og med sin åpningsrunde på 72 slag - to over par.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.