Atwals deilige triumf

HERLIG: Arjun Atwal tok en sukkersøt seier i Wyndham Championship søndag ettermiddag. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Arjun Atwal slapp seg løs. Så slapp han løs jubelen.

De fleste kom til Wyndham Championship for å kvalifisere seg til FedEx-sluttspillet. Ikke Arjun Awtal. For den 37 år gamle inderen handlet det om å sikre seg kortet for neste års PGA.

Og ikke bare klarte han det. Han vant like godt hele turneringen.

Atwal kvalifiserte seg til turneringen sist mandag, og vant Wyndham Championship med ett slag. Dermed ble han den første kvalikspilleren til å vinne en turnering på PGA-touren siden Fred Wadsworth gjorde det i Southern Open i 1986.

Atwal ledet eller delte ledelsen gjennom hele turneringen, og avsluttet med en 67-runde. Seieren var verdt 918.000 dollar, over dobbelt så mye som han tidligere har spilt inn i år.

- Jeg sa til caddien min: vi har ingenting å tape denne uken. Det er bare å gå ut der og prøve å vinne. Folk kommer dit for å prøve å kvalifisere seg til sluttspillet. Vi har ingenting. Jeg har ikke noe PGA-kort. Det er bare å gå ut der og slippe seg løs, og det er det jeg gjorde, fortalte Atwal etter sin historiske seier.

Han er den første indiskfødte spilleren til å vinne på touren.

David Toms fulgte på plassen bak, med John Mallinger, Michael Sim, John Rollins og Justin Leonard på delt tredjeplass. På et tidspunkt sent på sisterunden delte hele sju spillere førsteplassen.

Nå begynner sluttspillet med The Barclays. Der deltar også Tiger Woods.

Her kan du se hvem som deltar i den turneringen, og hvem som må se de neste fire turneringene fra TV-stolen.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.