Australsk seier i Frankrike

Espen Kofstad spilte en under par lørdag i Saint Omer Open (All Over Press

Espen Kofstads spill i dag holdt til en 12 plass. Matt Zions fra Australia tok sin første Europa Tour-seier.

Matt Zions vant overbevisende med en avslutningsrunde på 69, og totalt syv slag bedre enn annenplassen. Peter Gustafsson, Craig Lee og Danial Denison spilte alle - 1.

Kofstad endte totalt på + 1, og kunne dra hjem med en premiesum på 9 288 euro, drøyt 73 000 kroner.

Eirik Tage Johansen greide ikke å henge med i dag og datt ned til en 39. plass.

Runde 3

Espen Kofstad og Eirik Tage Johansen ligger på delt 15. plass før siste runde i Saint-Omer Open.

Lørdag spilte Kofstad en under, mens Tage spilte på par i sterk vind og regn i Frankrike i dag.

Bare ni spillere var under par under tøffe forhold, og dagens beste spiller, australske Matt Zions mener det var like før vinden gjorde det umulig å spille. Men forholdene til tross: Zion spilte en imponerende 3-runde på 67. Engelske Daniel Denison, Federico Colombo fra Italia og sør-afrikanske George Coetzee deler 2. plassen før fjerde og sist runde imorgen.

Fredag

Både Eirik Tage og Espen Kofstad greide cuten i Europatouren fredag. og er nå i gang med 3. runde.

Eirik Tage spilte ikke like godt i andre runde, da han gikk fire over par, men han kom videre med god margin. Espen Kofstad gikk andrerunden en under par. Skotske Craig Lee og italieneren Andrea Perrino delte ledelsen før dagens runde, etter en dag med mye regn og vind.Total lå begge fem under par, en bedre enn sør-afrikanske George Coetzee. Eirik Tage beskriver St.Omer som en litt anderledes turnering, på bloggen sin torsdag, og fortsetter: "1/2 ET spillere og 1/2 CT spillere. Banen er spesiell, mange små humper på greenene, mye spinn på greenene. Banen er kjent for tøffe og til tider urettferdige greenområder. F.eks. Slo et 7jern inn til midten av greenen på hull4, et par 7 hull. Ballen trillet 15m tilbake og ut av greenen."

Med en runde tre under par i første runde på Saint Omer Open i Frankrike torsdag, sikret Eirik Tage seg en knallstart.

 

Han deler nå annen plassen bak sør-afrikaneren George Coetzee sammen med australske Matthew Zions,Andrea Perrino fra Italie, franske Benoit Teilleria og danske Thomas Norret.

- Jeg fikk flyt på back nine, sier Eirik Tage etter runden. - Jeg satte noen gode putter og avsluttet sterkt. Jeg satte nesten en fire meter eagle.-putt på hull ni, men den glapp såvidt. Det var ikke helt det caddien og jeg hadde planlagt, jeg prøvde å spille safe, men endte opp med å gå litt venstre og rett mot pinnen, men dette trenger ingen å vite, fortsetter han.

Imorgen er det tidlig på'n for Eirik Tage, 07.40 er det utslag i runde 2. Men han er ikke den enste nordmannen som må tidlig opp. Både Jan Are Larsen og Espen Kofstad lå ifølge sportssjef Frode Scheie an til muligens å greie cuten. Alle tre er i gang før kl 08.00.

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.