Avslutter sesongen med veldedighetsgolf

I TAIWAN: Suzann Pettersen og resten av kvinnenes ypperste verdenselite spiller veldedighetsturnering i Taipei denne uken. (Foto: All Over Press)

Suzann Pettersen er denne uken i Taiwan og spiller Swinging Skirts 2011 TLPGA Invitational, før hun reiser hjem til Norge for en vel fortjent juleferie.

Det gjenstår ingen offisielle turneringer på Tuttas kampprogram i 2011, men det betyr ikke at hun ikke fortsetter å måle muskler med verdens beste spillere. Torsdag slo veldedighetsturneringen Swinging Skirts Invitational i gang i Taipei, der både de mannlige og kvinnelige deltagerne, som navnet på turneringen tilsier, stiller i skjørt (mennene i kilt). De fem beste spillerne på kvinnenes verdensranking er med i feltet som består av totalt 84 deltagere.

Arrangementet slo i gang med "Skins Game" torsdag, der årets majorvinnere, Stacy Lewis, Yani Tseng, So Yeon Ryi samt fjorårsvinneren av U.S. Open, Paula Creamer konkurrerte om en pott på 100 000 dollar, hvorav halvparten gikk til lokale barnehjem og andre veldedigheter.

So Yeon Ryu og Paula Creamer delte til slutt seieren med 37 000 dollar hver seg, mens Stacy Lewis vant 21 000. Verdensener Yani Tseng ente sist med sine 5 000 dollar.

Fredag slo slagturneringen i gang, der det totalt skal spilles tre runder. Selv om skjørt/kilt er tema for turneringen, har værgudene tvunget spillerne til å ikle seg regntøy fremfor lette sommerklær.

- Det var veldig tøffe forhold i dag med regn og kraftig vind. Hvor ble det av sommertemperaturene?, skrev Tutta på sin Twitter-profil etter at første den runden var omme.

Hun åpnet med en runde på to over par, og ligger med det tre slag bak Momoko Ueda (Japan) og Soo-Jun Yang (Sør-Korea) i tet. Yani Tseng deler tredjeplassen etter sin åpningsrunde på par.

For Tseng passet det bra med regnvær. Da slipper hun å bruke skjørt.

- Jeg tok ikke med meg noen skjørt, jeg er alt for sjenert. Jeg er redd jeg ikke spiller noe bra med skjørt på, sa hun etter runden.

Totalt er det 500 000 dollar, snaue 2,9 millioner kroner i premiepotten denne uken, hvorav 166 666 dollar går til vinneren. I tillegg skriver The Golf Channel at stjernespillerne ble lokket med betydelige store summer for å delta i turneringen. Hvor store vet vi ikke.

Halvparten av inntektene fra ukens billettsalg blir donert til gjenoppbyggingsarbeidet etter jordskjelvet i Japan, mens den resterende halvparten går til utvikling av kvinnegolf i Taiwan.

NB! Tutta har publisert flere bilder på sin Twitter-konto under oppholdet i Taiwan. Se mer her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.