Avsluttet med dagens beste runde

SLUTTSPURT: Suzann Pettersen avsluttet med seks birdies, og kan i det minste forlate Singapore med en god følelse til tross for at det bare ble 25. plass. (Foto: All Over Press)

Ingen andre spillere gikk lavere enn Suzann Pettersen søndag. Hennes svake tredjerunde gjorde at hun likevel ikke endte høyere enn 25. plass.

Det var tydelig en revansjesugen Suzann Pettersen som gikk ut på Tanah Merah Country Club i Singapore søndag morgen. Etter å ha spilt seg helt ut av tetkampen lørdag, kunne hun spille aggressiv golf med med senkede skuldre under avslutningsrunden av HSBC Women's Champions.

 

Tutta hadde ingen god start på runden, og var en over par for dagen etter syv hull. Fra det åttende hullet skulle hun endelig finne tilbake til det spillet som tok henne til andreplass på verdensrankingen i 2011.

 

Tre ganger noterte hun seg for "back-to back" birdies, på det 8. og 9., det 12. og 13., og det 16. og 17. Med seks avsluttende birdies kunne hun signere for en sterk 67-runde, hennes beste runde denne uken. Runden tok henne til en under par totalt og 25. plass - 15 plasser over der hun startet dagen.

 

Marginen opp til vinneren ble til slutt på ni slag. Angela Stanford beseiret Jenny Shin, Na Yeon Choi og Shanshan Fen på det tredje omspillshullet. Yani Tseng avsluttet med tre under par og femteplass.

 

Turneringen var LPGA-tourens siste i Asia denne våren, og spillerne vender snart blikket mot USA. Neste turnering, RR Donnelley LPGA Founders Cup slår i gang 15. mars i Phoenix, Arizona.

 

Runde 3

Suzann Pettersen bærer fortsatt preg av å være rusten tidlig i sesongen. Lørdag morgen raste hun 26 plasser ned leaderboardet i Singapore.

Mye tydet på å at Tutta hadde funnet tilbake til godfølelsen, da hun under fredagens andrerunde i HSBC Women's Champions leverte en bunnsolid runde på tre under par - uten en eneste bogey på scorekortet. Runden tok henne fra 42. til 14. plass på leaderboardet, og hun var dermed tilbake i tetkampen. Lørdag spilte hun seg helt ut av den igjen.

 

Med en skuffende tredjerunde på 78 slag, seks over par falt hun ned til 40. plass, og med en totalscore på fire over par har hun nå hele 14 slag opp til teten når en runde gjenstår. Og mens fredagens runde var bogeyfri, var lørdagens scorekort uten en eneste birdie. Fire bogeys, en dobbelbogey og resten par ble oppskriften.

 

- 78 slag i dag og en veldig frustrerende dag på banen. Slet med svingen min. Heldigvis er det tidlig i sesongen, og jeg har god tid på meg på å slå tilbake. Det starter i morgen under avslutningsrunden. Hadde en stor gruppe nordmenn som fulgte meg i dag. Hyggelig å ha nordmenn som støtter og heier på meg her!, skrev Tutta på sin hjemmeside etter runden.

 

Amerikanske Katie Futcher fortsetter å lede turneringen, og ligger ett slag foran Angela Stanford, og to foran Jenny Shin. De er i skrivende stund fortsatt ute på banen, og har to hull som gjenstår på sine runder.

 

Verdensener Yani Tseng har ikke overraskende også meldt seg på i tetkampen. Den unge taiwaneseren gikk fem under par lørdag, dagens laveste score i feltet. Hun deler femteplassen, fire slag bak Futcher.

 

Runde 2

Suzann Pettersen fikk endelig orden på sakene, og hoppet 28 plasser opp leaderboardet under fredagens andrerunde i HSBC Women's Champions.

Tutta delte 42. plassen, syv slag bak teten etter en skuffende åpningsrunde på Tanah Merah Country Club på en over par. Hun skrev etter runden at hun følte scoren ikke gjenspeilet hennes gode spill. Fredag bedret hun sin score med fire slag, og er nå oppe på 14. plass før moving day lørdag.


Hennes andrerunde på tre under par (69) var bunnsolid fra start til slutt, og på scorekortet stod det tre birdies, ingen bogeys og 15 par da dagen var omme. Tutta startet runden på det 10. hullet, og åpnet dagen med hele 13 strake par, før dagens første birdie skulle komme. Med ytterlige to birdies på de to siste hullene tar hun med seg en god følelse til den tredje runden.


Med -2 er marginen opp til teten på seks slag. Katie Futcher, Jenny Shin og Angela Stanford leder, tre slag foran Hee Young Park og Ai Miyazato. Tutta har også klatret forbi verdensener Yani Tseng, som fortsatt ligger på 20. plass.


Runde 1

Suzann Pettersen har hatt en rusten start på sesongen, og åpningsrunden i HSBC Women's Champions i Singapore var mer av det samme.

 

Ukens LPGA-turnering i Singapore er den siste i Asia, før touren vender tilbake til USA om tre uker. Til tross for litt rustenhet i maskineriet og 21. og 22. plass i sine to første turneringer for året, sa Suzann Pettersen til Norsk Golf før HSBC Women's Champions at hun er i god form, og at hun ser mange positive signaler i spillet sitt.

 

Dessverre bare det ikke frukter rent scoremessig under torsdagens åpningsrunde, der hun åpnet med en over par og 42. plass. Hennes 73-runde bestod av tre birdies, fire bogeys og resten par, og gjør at hun har en margin på syv slag opp til teten.

 

- Hadde en god dag på banen i dag, selv om jeg gikk en over. Var veldig uheldig på noen av bogeyene mine, pluss noen av birdieputtene. Ny dag i morgen, ser frem til det. Tee-off kl. 09.14 (02.14 norsk tid journ. anm.), skriver Tutta på sin hjemmeside etter runden.

 

Amerikanske Angela Stanford leder turneringen, to slag foran japanske Momoko Ueda, og de fire sør-koreanerne Amy Yang, I.K. Kim, So Yeon Ryu, og Na Teon Choi. Choi dyttet forøvrig Tutta ned fra andreplass på verdensrankingen forrige uke.

 

Yani Tseng hadde en noe treg start etter standarden hun har satt seg, og har fem slag opp til toppen med -1 og 20. plass. På 20. plass er også svenske Anna Nordqvist, som dermed også er feltets beste skandinav. Slaget bak henne deler Sophie Gustafson 29. plassen.

 

NB! Under en middag onsdag kveld modellerte noen av LPGA-tourens stjernespillere for Tiffany-diamantsmykker til en anslått verdi på omlag 62 millioner kroner. Blant modellene var Suzann Pettersen. 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.