Avsluttet med stil

Avsluttet med stil

Suzann Pettersen avsluttet med en ny sterk runde i Mexico. Her sammen med caddien sin under Lorena Ochoa Invitational.

Slo Lorena Ochoa i hennes egen turnering.

Av Erik Pettersen:
 
Suzann Pettersen klatret fire plasser på leaderboardet søndag kveld etter en solid 69-runde på søndagens sisterunde på Lorena Ochoa Invitational i golfdronningens hjemland, Mexico.
 
Tutta startet dagen på 16. plass, men med fire birdies og én bogey klatret hun til delt 12. plass, syv under par totalt. 
 
Tutta har som kjent vunnet to LPGA-turneringer på rad i Asia, men denne gangen var det et stykke opp til amerikanske Christie Kerr, som slo Pettersen med ni slag, og vant turneringen på -16. Hun vant ett slag foran amerikanske Angela Stanford og kvinnen som leder verdensrankingen og LPGA-pengelisten, Inbee Park.
 
Legenden Lorena Ochoa som turneringen er oppkalt etter, har vært ute av golfsirkuset de siste årene etter at hun la opp i 2010. Selv om den mexikanske yndlingen ikke lenger herjer med eliten slik hun gjorde i sine glansdager, er det tydelig at hun ikke har glemt gamle kunster.
 
31-åringen gjennomførte turneringen fire under par og havnet på en svært respektabel 19. plass etter 71-runden søndag kveld.
 
Det gjenstår to turneringer på den amerikanske proff-touren idet spillerne setter kursen mot TheTwinEaglesClub i Naples, Florida, hvor de skal spille om premiepotten på 1,5 millioner dollar.
 
-------------
 
Runde 3
 
Av Erik Pettersen:
 
 Susann Pettersen har koblet seg på blant de beste under Lorena Ochoa Invitational, etter en sterk 68-runde lørdag kveld norsk tid. Fem birdies og kun én bogey bidro til en foreløpig 16. plass. Tutta har muligheten til å komme seg innenfor topp-10 dersom hun får til en god sisterunde i Mexico.
 
Det kan imidlertid bli tungt å ta sin tredje strake tittel denne uken.
 
Etter tre runder ligger Tutta på fire under par, og Oslo-jenta har dermed 11 slag opp til lederen, Inbee Park. som ligger 15 under par totalt, to slag foran amerikanske Christie Kerr på Guadalajara Country Club.
 
Det gjenstår kun fem turneringer av årets LPGA-Tour og det er Park som ligger best an på pengelisten. Sør-koreaneren leder også på scoringstatistikken.  Ingen har gått færre slag i snitt per runde i år enn Inbee Park. Hun har ingen planer om å gi seg med det første, slik Sørenstam og Ochoa gjorde på toppen av sine karrierer.
 
- Det hadde vært de to største prestasjonene denne sesongen. Jeg kommer ikke til å spille golf i år, og slutte etterpå. Jeg har mange år framfor meg, og jeg skal gjøre mitt beste foran hvert eneste slag, sier hun. 
 

------------

Runde 2

Av Erik Pettersen:

Tutta har dominert LPGA-touren i det siste. Etter å ha vunnet to turneringer på rad, var hun en av bookmakernes favoritter til å vinne den tidligere verdensenerens turnering i Guadaljara, Mexico.

Halvveis i turneringen er det lite som tyder på at vi kan glede oss over en ny tittel på søndag kveld. Fredag gikk hun sin runde på 74 slag, to over par, og falt dermed ni plasser til en delt 22. plass på leaderboardet. Tutta satte tre birdies, men ødela runden sin med like mange bogeys og en dobbeltbogey på det 15. hullet.

Som vanlig er det mye sør-koreanere og amerikanere på toppen av listen. Amerikanske Angela Stanford forsvarte fredag ledelsen fra førsterunden med en 67-runde og er 11 under par totalt. To slag bak finner vi Inbee Park på -9 og Christie Kerr på -8.

Hjemmehåpet Lorena Ochoa, som deltar i sin egen turnering, har heller ikke fått en knallstart på turneringen. Etter to runder ligger hun på 19. plass, delt med blant annet tittelforsvareren Catriona Matthew, ett slag foran Pettersen.

Turneringen avsluttes søndag kveld.

-----------

Sesongen nærmer seg slutten for Suzann Pettersen og resten av LPGA-sirkuset. Denne uken er spillerne i Mexico, nærmere bestemt Guadalajara Country Club og Lorena Ochoa Invitational.

Etter å ha vunnet to turneringer på rad, og også hennes to første titler for året, tok Tutta seg en uke velfortjent fri da LPGA-touren var innom Japan forrige helg.

Oslo-jenta har ladet batteriene til hennes gode venninne og tidligere verdensener Lorena Ochoa sin egen turnering. Ochoa var forøvrig i Oslo i september, da Tutta arrangerte den første utgaven av Suzann Pro Challenge.

En uthvilt Tutta fikk en god start på turneringen med fire birdies, to bogeys og resten par. Det ga en runde på 70 slag, to under par og delt 13. plass sammen med blant annet Yani Tseng. De ligge fire slag bak Candie Kung, Michelle Wie og Angela Stanford på toppen av leaderboardet.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.