Ballesteros best og mest pop

LEVENDE LEGENDE: Seve Ballesteros har oppnådd og opplevd enormt mye i løpet av sin karriere som golfspiller. Nå jobber han for at Madrid skal bli vertskap for Ryder Cup i 2018. (Foto: Getty Images)

Severiano Ballesteros er blitt kåret til den mest populære Ryder Cup-spilleren noensinne.

Det er golffans i Storbritannia som har stemt fram spanjolen.

Ballesteros har vært RC-spiller hele ni ganger, samt seirende kaptein en gang - på spansk jord, til og med - og han fikk 32 prosent av stemmene. Sir Nick Faldo kom på en god andreplass med 25 prosents oppslutning, mens årets kaptein Colin Montgomerie kom på tredje med 14 prosent.

Ballesteros blir også ansett for å være den beste Ryder Cup-kapteinen i historien.

53-åringen er fortsatt i rekonvalesens etter hjerneoperasjonene han hadde etter at legene oppdaget en svulst i 2008.

- Støtten jeg får fra golffans i Storbritannia, gjør meg veldig ydmyk, og det er en stor ære å bli stemt fram som deres favorittspiller i Ryder Cup. Jeg har alltid følt at jeg har stor støtte i Storbritannia, og hver gang jeg er der, føler jeg meg som hjemme.

- Jeg har vært heldig nok til å få oppleve noen fantastiske Ryder Cup-øyeblikk i løpet av karrieren min og spille sammen med gode venner og noen av de beste spillerne i historien. Ryder Cup er en av de største turneringene og vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt. Alle vet hvor høyt jeg elsker match play og lagkonkurranser i golf.

Nå håper han at Ryder Cup havner i Spania igjen i 2018.

- Det hadde vært fantastisk.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.