Bane ødelagt av mopedvandalisme

STORE GROPER: På fairway og greener har det blitt store ødeleggelser på hull 1. Bildet er et illiustrasjonsfoto.

Nå tror Dalane Golfklubb at tips til politiet skal stoppe råkjøringen på golfbanen

Natt til søndag kjørte to mopeder inn på Dalane Golfklubb i Sokndal kommune. Ved å kjøre inn på fairwayen og greenen på hull 1, gjorde de to motoriserte kjøretøyene store ødeleggelser for den lille klubben. Styremedlem i klubben, Frank Landmark, forteller til Norsk Golf at nedbøren den siste tiden gjorde at ødeleggelsene på banen ble ekstra store.

- Mopeden har hatt dekk med veldig grovt mønster. De har kjørt flere ganger over greenen, stått stille og spunnet slik det har blitt store groper i tillegg har de spunnet i ring. Heldigvis er greenen som er ødelagt, en green med tre platåer og vi kan sette flagget der hvor der er minst skade, sier Landmark til Norsk Golf.

Styremedlemmet tror at klubben vil på utfordringer med ødeleggelsene i en god tid fremover. Landmark mener at sporene til mopedene kanskje vil være rundt i mai 2012.

- Vi spiller på sommergreener hele året og disse skadene vil vi slite med i hvert fall ut i mai. Vi har midlertidig reparert skadene med sand og får blande inn mold og frø når vekst sesongen starter opp igjen, forteller Landmark.

Det er ikke første gangen noen har gjort ødeleggelser på banen på Kjelland. Nå ønsker Landmark en stopp for dette. Nå har ødeleggelsene blitt anmeldt til lensmannen. I følge styremedlemmet har det kommet inn tips til saken.

- Jeg håper dette vil sette en stopper for dette i fremtiden, avslutter Landmark.
 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.