Banesjefen går for sol

VÆR: - Vi vil helst slippe mer regn, sier course manager Eoin Moroney. (Foto: Kristin Moe Krohn)

Baneforberedelsene er i full gang på Hauger Golfklubb to dager før startskuddet går for Norwegian Challenge. Course manager Eoin Moroney har 19 folk i sving.

Allerede kl 05.30 tirsdag var banemannskapet i gang med klipping, og etter tre timer var banen ferdig frisert og klar til spillerne som nå har ankommet Hauger.

- Det er veldig kult, mye som skjer, og også mye vi ikke vant til, sier Eoin. 15 ekstra maskiner er kommet til, telt skal rigges, toaletter skal på plass og sponsorbanner skal opp før turneringen starter.

Tirsdag formiddag skinte solen over Hauger, men noen truende grå skyer minner om at sommeren har vært våt. Et tordenskrall gjør at spillerne må avbryte treningen en stund.

- Regnet har blitt en utfordring. Fredag kom det 40 mm på et par-tre timer og søndag ytterligere 10 mm, så vi har hatt mye jobb med bunkere og veier som har rast ut. Vi håper at regnet holder seg unna resten av uken, for det koster oss så mange ekstra timer som vi heller kunne brukt på andre ting, sier banesjefen.

Torsdag rykker det ytterligere fire greenkeepere inn, en fra Losby, to tidligere ansatte, samt en fra Bogstad.

- Til helgen kommer også Hilde fra Ullevål Stadion, så vi er godt rustet 15 ekstra klippemaskiner har kommet til fra vår samarbeidspartner Hako Ground&Garden, og det er til god hjelp,  sier Eoin.

Det har vært mye trafikk på banen fra klokken 8 i dag morges. Alle spillerne har kommet, 156 i tallet. Banen stelles og pleies kontinuerlig. På hull 8 er det enkelt våte partier som krever litt ekstra oppmerksomhet. Bunkerne rakes, og  greenene klippes avhengig av om det er vått eller tørt.

- Vi legger an til en stimp på mellom 10 – 10, 5, gresset på greenen er da ca 2,7 mm høyt, forteller Eoin. Tournament Director Thomas Waldenstedt, European Tour har vært her siden søndag og har gjort seg kjent med banen slik at de riktige avgjørelsene kan tas.

- Vi har vært rundt med dommerne flere ganger de siste par dagene, sier banesjef Eoin Moroney: - Det verste vi kan få, er regn!


 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.