Bare en dag igjen, Jason

I KJEMPEFORM: Jason Day har gjenfunnet formen i tide til FedEx-sluttspillet. Igjen er han i teten, denne gangen i Deutsche Bank Championship. (Foto: Mike Ehrmann, Getty Images)

Er Jason Day klar for en siste, nervepirrende dag?

Jason Day leder Deutsche Bank Championship med ett slag før den siste runden, og den siste timen han spilte søndag, ga ham antakelig en god pekepinn på hva han kan vente seg når mandagens spill nærmer seg slutten.

Da Day gikk av den 15. greenen, ledet han med tre slag, en ledelse som forsvant i løpet av de to neste hullene. Han klatret igjen til topps på ledertavlen med en birdie på det siste hullet, riktignok, men mandag kommer nervene for alvor i spill.

Da handler det om seier.

Jason Day gikk på 66 slag søndag, og er altså ett slag foran Brandt Snedeker.

I tillegg til at det går mot en fantastisk spennende avslutning på turneringen, er det også særdeles spennende hva som skjer med førsteplassen på verdensrankingen. For første gang på fem år kan det bli en forandring i toppen etter denne ukens spill. Tiger Woods ligger på delt 23. plass etter tre runder, etter at han gikk to under par lørdag, men både Steve Stricker og Phil Mickelson ligger bedre an. Begge kan bli nummer én etter helgen.

Stricker er på fjerdeplass. Mickelson nummer seks. Og slik Stricker spiller for tiden, kan det kanskje bli han som omsider vipper Tiger ned fra toppen. Stricker har spilt tre bogeyfrie runder nå. Mickelson har hatt ti turneringer på seg til å ta over førsteplassen, men ennå ikke klart det.

Dersom Mickelson blir nummer fire alene, blir han nummer én, vel og merke hvis Tiger ikke blir bedre enn nummer 24.

- Jeg har ikke tenkt så mye på hva som må skje. Men jeg gleder meg til å jakte i morgen, sier Mickelson.

Det kan imidlertid bli vanskelig for begge å ta igjen Day, 22-åringen fra Australia, som vant Byron Nelson Championship i mai og som virkelig har funnet storformen i tide til FedEx-sluttspillet. Han leder på 17 under par, noe som er en tangering av turneringsrekorden etter 54 spilte hull.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.