- Det er bare å jobbe hardere og bedre

FALT: Kristoffer Ventura fikk ingen drømmeavslutning på Junior Players i Florida. (Foto: Christian Døvle)

Kristoffer Ventura endte til slutt på en skuffende 51. plass i Junior Players Championship i Florida.

Unggutten fra Moss & Rygge har ikke fått det helt til å stemme i ukens storturnering i USA, der noen av verdens beste juniorer har samlet seg. Ventura lå på 38. plass før søndagens avslutningsrunde, men falt til 51. plass etter å ha avsluttet med en runde på 79 slag, hans dårligste runde for turneringen. Fredag og lørdag leverte han scorer på henholdsvis 76 og 74 slag.

Dermed endte han 15 over par totalt, hele 18 slag bak vinneren Gavin Hall, som også ledet før siste runde. Hall vant med ett slags margin på Jonathan Garrick.

Det var først og fremst dobbelbogeys som ødela for Ventura søndag. Han klarte å gjøre tre birdies på de ni første hullene, men to bogeys og fire bogeys ødela.

Landslagstrener Niklas Diethelm, som har fulgt unggutten rundt banen hele uken oppdaterte etter runden på Norwegian Golf Team sin Facebook-side:

- Dette viser at våre beste junior har mange som er like ham rundt om i verden. Det finnes bare en sak og det er å jobbe hardere og bedre. Hardt arbeid over tid er det som gjelder, skriver han.

 

Runde 2

Han ligger nå på 38 plass før dagens finalerunde. Sawgrass er en tøff bane skriver Nichlas Diethelm på facebook: "Denna bana straffar dig hårt om du ikke träffar fairways och greener. Men vilken bra trening och se vad som må till på pgatouren. När man ser detta så førstår man hur god Bjørnstad va."

Kristoffer Ventrua slå ur kl 08.00 Florida-tid og går i ball med amerikanerne Blake Kennedy og Jack McBride.

Runde 1

Første runde av storturneringen Junior Players ble ikke det helt store for Kristoffer Ventura.

Unggutten innledet med en runde på 76 slag, fire over par på den berømte TPC Sawgrass-banen i Florida natt til lørdag. Den runden bestod av fire birdies, samtidig som han gjorde åtte bogeys og resten par. Ventura har allerede nå så mye som syv slag opp til toppen, der Donald Stimble, Nicolas Echavarria og Jim Liu deler ledelse på tre under par.

Ventura har fire slag opp til en topp ti-plassering. For øyeblikket deler Vincent Martino, Gavin Hall, A.J. Crouch, Connor Black og Matthew NeSmith åttendeplassen på par. Landslagstrener Niklas Diethelm følger med Kristoffer rundt på banen, og oppdaterer på Facebook-siden Norwegian Golf Team:

 

- Det ble 76 slag som var fordelt på 4 birdies, 8 bogeys og 6 par. Får jobbe på en del ting på ettermiddagen og komme sterkt tillbake imorgen, skriver han.

Det skal totalt spilles 54 hull og vinneren blir kåret på søndag. 78 gutter står oppført på deltagerlisten til det som er et av verdens største juniormesterskap.

I fjor delte Ventura 65. plassen i turneringen, mens årets NM-vinner for juniorer, Mathias Lynne-Schjølberg kom på 42. plass. I år er Ventura eneste norske med. 
Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.