Bare ni spillere under par

GJORDE FÅ FEIL: Paul Casey var en av få spillere som mestret Pebble Beach torsdag. (Foto: Donald Miralle, Getty Images)

Paul Casey er i delt ledelse med Shaun Micheel og Brendan De Jonge etter første dag av US Open.

Engelskmannen mikset fire birdies med to bogeys, og kom seg rundt på to slag under par. Det var ikke mange som kom seg under par på åpningsrunden, noe som bare bekreftet sesongens andre majorturnerings rykte som en av de vanskeligste.
Phil Mickelson og Tiger Woods, for eksempel, havnet begge på midten av 70-tallet. I tillegg til trioen på to under par, var det ikke mer enn seks spillere til som brøt pargrensen torsdag - deriblant Ian Poulter, K.J Choi og det japanske stjerneskuddet Ryo Ishikawa.
Få feil
- Jeg puttet virkelig bra i dag. Det handlet om ikke å gjøre for mange feil der ute, sa Casey etterpå. Han la til at forventningene hans på forhånd var lave, fordi han ikke har slått ballen spesielt godt denne uka.
Tiger Woods gikk i ball med Ernie Els og Lee Westwood, og det ble ikke mye å juble for for noen av dem. Mens Westwood åpnet med bogey-bogey-d.bogey, så Tiger stødig og fin ut i starten, men begge kom seg til slutt rundt på 74 slag. Det var godt nok til en delt 47. plass. For Els' del ble det en 73-runde.
Tiger Woods spilte mye stødigere golf denne gangen enn det han har presterte i det siste, men han var rett og slett iskald med putteren. Han fikk ikke en eneste birdie på runden, selv om han fant greenen på de ti første forsøkene på normert antall slag. Etterpå var han mest misfornøyd med greenene.
- Forferdelige greener
- Jeg slo ballen bra nok til å gå lavt, men disse greenene er forferdelige, sa han. - Du kan rett og slett ikke gi deg selv en returputt.
Heller ikke Phil Mickelson klarte å notere seg for en eneste birdie på sin runde. Det er første gang på tre år det har skjedd. Lefty gikk rundt på 75 slag.
Hva så med Tom Watson?
60-åringen gikk rundt på 78 slag, og ligger ni slag etter teten.
Kilde: golf365.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.