Barnes brøyter vei

STERK START: Ricky Barnes gikk en imponerende åpningsrunde av CIMB Asia Pacific Classic torsdag. (Foto: Stanley Chou, Getty Images)

Ricky Barnes setter standarden i CIMB Asia Pacific Classic.

Amerikaneren tok teten i den malaysiske turneringen torsdag morgen, etter en runde på åtte under par. Det er første gang PGA-touren deler et arrangement med Asia-touren, og det hele går av stabelen i Kuala Lumpur, Malaysia.

Barnes har gode minner fra kontinentet. 29-åringen vant Amateur World Team Championship med USA i Malaysia tilbake i 2002. Torsdag avsluttet han runden sin med fire strake birdies, og han jager nå sin første profesjonelle seier.

- Det var en stressfri runde, oppsummerte han etterpå.

Han er ett slag foran Ryan Moore, som gikk en bogeyfri runde på 64 slag. Charlie Wi, som har vunnet sju ganger på Asia-touren, og som nå spiller fast på PGA-touren, deler tredjeplassen med Brian Davis og Carl Pettersson.

De to høyest rankede spillerne i startfeltet, Luke Donald og Ernie Els, gikk på 67 slag.

Ricky Barnes hadde en imponerende amatørkarriere, der han blant annet vant US Amateur Championship. Det tok litt tid før han slo igjennom som proff også, men det skjedde da han delte andreplassen i US Open i 2009. Han ble også nummer ti i Masters i april i år.

Henrik Bjørnstad deltar ikke i helgens turnering.

Her kan du følge turneringen direkte.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.