Begynner Europatour-karrieren om to uker

Begynner Europatour-karrieren om to uker

KLAR FOR ET: Espen Kofstad gleder seg stort til Europa-touren. (Foto: Lars Otto Bjørnland)

Espen Kofstad hviler ikke på laurbærene. Allerede om to uker skal han spille Europatour-turnering i Sør-Afrika.

Fra 15. til 18. november får Espen Kofstad en forsmak på hva han har i vente neste sesong på Europa-touren. Da skal han spille SA Open Championship på Serengeti Golf & Wildlife Estate i Sør-Afrika - hans første Europatour-turnering som fullverdig medlem.

- Jeg skal spille SA Open Championship neste måned, som fortsatt er en del av programmet for 2012-sesongen. Så reiser jeg til Sør-Afrika for å spille to turneringer i desember som er en del av 2013-programmet, sier Kofstad til europeantour.com

Turneringen blir Kofstads syvende noensinne på Europas høyeste nivå. Han har tidligere spilt to Europatour-turneringer i Sør-Afrika. Det har endt med en 61. plass, en misset cut.

Men det var en helt annen spiller som stilte opp i de turneringene enn den vi har sett de siste månedene.

- Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang og hva som ligger foran meg neste år. På starten av uken håpet jeg på å holde på 11. plassen på pengelisten, og kanskje til og med klatre noen få plsser. Å vinne og klatre til topps på rankingen er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg skal sette pris på hvert eneste minutt, sier en storfornøyd Kofstad.

Seieren i Italia i sommer var avgjørende for å ta ham dit han er i dag.

- Å vinne i Acaya var enormt, for det fylte meg med så mye selvtillit. Plutselig visste jeg at jeg kunne vinne, og etter det gikk jeg inn i hver turnering med innstillingen at jeg kunne slå alle de andre.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.