Begynte runden med albatross

FOR EN START: Alex Cejka kommer aldri til å glemme sitt andre slag på torsdagens runde. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Alex Cejka matcher neppe torsdagens start noen gang igjen.

Tyskeren begynte AT&T National Pro-Am på banens hull nummer ti (Monterey). Det er et par 5-hull. Og han klinte like godt til på sitt andre slag, og han skjønte på marshalene og tilskuernes jubel at slaget var godt. Han visste bare ikke at ballen hadde gått rett i koppen.

Det var hans første albatross i karrieren, og han fortsatte sitt gode spill runden gjennom. Det betydde en runde på seks under par, og han ligger ett slag bak ledende Steve Marino og D.A Points.

Ifølge PGA-statistikken som strekker seg tilbake til 1982, har ingen noen sinne begynt en golfrunde med albatross.

- Jeg slo ballen bra. Men du vet - dette er flaks. Selv hole-in-ones er 80 prosent flaks, mente han etterpå. - Det var et slag jeg kommer til å huske resten av livet.

For D.A Points var høydepunktet på torsdagens runde å få spille sammen med komikeren Bill Murray.

- Jeg har hatt lyst til å spille med ham i flere år nå. Vi er begge fra Illinois, så vi har mye til felles. Jeg vet at folk snakker om måten han er på, at han slenger med leppa mellom slag og mens folk gjør seg klare til å slå, men det hjelper meg faktisk. Det får meg til å slappe av.

Vijay Singh fortsetter å vise god form, og åpnet med en runde på tre under par. Det samme gjorde for øvrig Padraig Harrington.

Phil Mickelson fikk en svak start med en runde på ett slag over par.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.