- Det bekymrer meg aldri

ET GODT ÅR: Jim Furyk har spilt inn nesten 80 millioner kroner i 2010. Sånt blir det julegaver av. (Foto: Stephen Dunn, Getty Images)

Det er én ting Jim Furyk ikke bryr seg om.

Jim Furyk er en seriøs idrettsutøver. Det er ikke noe tull med mannen som i år ble kåret til årets spiller på PGA-touren av sine venner og kolleger. Han fokuserer på spillet sitt, på ledertavlen.

Én ting 40-åringen ikke bryr seg noe om, er hvordan han ligger an på verdensrankingen.

- Jeg har aldri brydd meg om den, sier mannen som for tiden er ranket som nummer fem. Men én ting kan få fokuset hans til å forandre seg: hvis han skulle bli nummer én. Skulle det skje, vil han sette seg tilbake, gi seg selv en mulighet til å reflektere og nyte reisen som har brakt ham dit.

- Det hadde vært kult å kunne si, om bare for en dag eller en uke, at jeg er ranket som nummer én. Det er mitt ene unntak i forhold til verdensrankingen.

For tiden er det Lee Westwood som rettmessig innehar topp-plasseringen. Han avsluttet Tiger Woods' 281 uker lange regjeringstid på toppen for halvannen måned siden. Woods er nå nummer to, med Martin Kaymer og Phil Mickelson på plassene etter.

- Lee Westwood er nødt til å smile og le nå. Det er noe han vil kunne fortelle folk til evig tid, mener Furyk - antakelig en smule misunnelig.

- Tidligere hadde Tiger en så stor ledelse at det ikke spilte noen rolle hvor godt du spilte. Du kunne ikke ta ham igjen. Nå er det så tett at fem-seks spillere i løpet av neste år kan bli ranket som nummer én.

Furyk vant tre titler i 2010, i tillegg til FedExCup. Fortsetter han i den stilen, er ikke førsteplassen uoppnåelig.

Det hadde i så fall vært kult.

Kilde: Associated Press


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.