Bertheussen fortsetter å imponere

SYV BIRDIES: Elias Bertheussen blir eneste nordmann som får penger i kassa denne uken. Han ligger på en sterk 5. plass. (Foto: Christian Døvle)

Mens Christian Aronsen, Øystein Engevik og Henrik Kokkum misset cuten, benyttet Elias Bertheussen torsdagen til å klatre til 5. plass i Bravo Tours Open.

Det ble ingen 59-runde på Bertheussen i dag, men med solide 67 slag torsdag (-4) er han nå oppe på en delt femteplass i ukens Ecco Tour-turnering på Nivå GK i Danmark, tre plasser over der han startet dagen. Femteplassen deler han med svenske Steven Jeppesen som ledet etter første runde. Og hadde det ikke vært for det tredje hullet ville han vært nå vært rett bak lederen før siste runde.

20-åringen fra Trondheim GK åpnet med birdies på de to første hullene, men en dobbelbogey på det påfølgende hullet satte en stopper for klatringen hans opp resultattavlen. Heldigvis fikk han samlet seg, og gjorde derfra og inn fem birdies og kun en bogey på de siste hullene. Syv birdies er intet mindre enn imponerende, og vitner om en spiller i form.

Han har nå fire slag opp til Jens Dantorp i tet, og blir den eneste nordmannen som får fullført turneringen.

Både Christian Aronsen, Øystein Engevik og Henrik Wessel Kokkim må pakke sakene, etter at de endte på 52, 78.- og 127. plass, tre, fem og 14 over par totalt. Cutgrensen gikk på + 2. Dermed blir det opp til Bertheussen å forsvare norsk ære i fredagens avslutningsrunde.

 

Fra 1. runde: Sterk åpning av Bertheussen

 

Leaderboard (høyre kolonne)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.