Bertheussen imponerer igjen

Bertheussen imponerer igjen

IMPONERER: Elias Bertheussen har vært norsk herregolfs soleklare lyspunkt i 2014. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Elias Bertheussen fulgte opp med nok en svært god runde. To slag bak lederen har han alle sjanser til å ta seieren.

 

2.runde fredag

 

Dagens runde ble spilt på den vanskeligere Backtee Course. Elias slo til med seks birdies og kun to bogeys på vei til en strålende 69 og -4.

 

- Både støtteapparatet og bilen gliser etter de første to rundene 69 (-4) i dag, og -9 totalt, og 2 plass to bak før siste dag i morgen, skriver Elias på Facebook mens han slår et slag for bilsponsoren.

 

Totalt ligger han altså på -9 etter to runder, to slag bak lederen Jacob Glennemo. Svenske Glennemo ble onsdag kåret til Årets Spiller på ECCO Tour og ligger på andreplass på Order of Merit. For Elias kan det tenkes at det er bedre at de som allerede ligger bedre plassert plukker mest poeng. Da er sjansen mindre for at noen kommer bakfra og utfordrer ham.

 

Oscar Zetterwall innehar femteplassen i Nordic League. Han gikk ett slag bedre enn Elias i dag og ligger totalt ett slag foran på -10. Utvilsomt en mann Elias vil holde bak seg i morgen.

 

Rasmus Hjelm på sjetteplass har -4 etter to runder. Han deler 13.plassen med David Palm, nummer 7 sammenlagt.Feldborg-Nielsen, nummer 8 på Order of Merit, gikk bare på par og ligger fire slag bak på -5. 

 

Danske Christian Gløët deler andreplassen i turneringen etter to runder. Han er på 16.plass sammenlagt og vil selv med seier ligge på grei avstand til Elias.

 

Sondre Ronold misset cuten etter en runde på 81 (+8) på Backtee Course i dag.

 

Det spilles tre runder i denne turneringen som altså avsluttes lørdag. Finalerunden går på Backtee Course.

 

 

 


 

1.runde torsdag

 

Trondheim GK-golferen åpnet med en knallrunde på fem under par, og deler med det andreplassen sammen med intet mindre enn syv andre spillere.

 

Da dagen var omme stod det hele åtte birdies, samt tre bogeys på scorekortet.

 

– Kommet fint i gang her på Himmerland. Spilte fint og gjorde åtte birdies, men kom dessverre tre kjipe bogeys også. Alt i alt bra fornøyd med min 65-runde, og ligger godt plassert på en delt andreplass. Noen timers trening nå, også gleder jeg meg til full drus på den andre banen i morgen, skrev Bertheussen på sin Facebook-profil etter å ha fullført åpningsrunden på Garia Course. I morgen venter den vanskeligere Backtee Course for både Bertheussen og de andre spillerne i tetstriden.

 

Med 32 371 innspilte euro så langt i år ligger Elias Bertheussen på fjerdeplass plass på Nordic League-rankingen. Topp 5 ved sesongslutt sikrer kategori 13 på Challenge Tour neste år og fulle spillerettigheter - og med bare to turneringer igjen av årets sesong ser det nå meget lovende ut for Bertheussen.

 

Noen spillere blir ekstra viktige å følge med på denne uken. Oscar Zetterwall og Rasmus Hjelm Nielsen ligger begge rundt 8700 euro bak Bertheussen på pengelisten. Hakk i hæl følger også David Palm og Christopher Feldborg-Nielsen. En seier denne uken er verdt 10 800 euro, men hvis Bertheussen ender i toppen vil han uansett bli umulig å vippe ned fra topp-5.

 

Zetterwall og Feldborg-Nielsen er forøvrig blant spillerne som deler andreplassen med Bertheussen etter første runde på Himmerland, mens Palm og Hjelm-Nielsen ligger like bak på henholdsvis 10.- og 21. plass.

 

Også Sondre Ronold (Stavanger GK) er i aksjon på Himmerland denne uken. Han deler 40. plassen på en over par.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.