Bertheussen kollapset på oppløpssiden

Bertheussen kollapset på oppløpssiden

FALT: Elias Bertheussen klarte ikke å holde det gode spillet i Sverige gående. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Elias Bertheussen håpet å kjempe om seier i Nordea Tour-turneringen Haverdal Open, men stupte nedover leaderboardet etter et bogey-skred.

Mens putteren reddet en god score for Elias Bertheussen på fredag, kom den ikke til unnsetning på lørdag, der det ble bogey på nesten halvparten av hullene i avslutningsrunden av Haverdal Open.

 

Trønderen startet dagen med å fullføre de tre gjenværende hullene av andre runde på en under par, før han tok fatt på tredje og avsluttende runde bare to slag bak teten. Det lovet bra da han begynte også den runden med birdie, men dessverre skulle birdiene vise seg å bli mangelvare resten av runden.

 

Da dagen var omme stod det til slutt hele åtte bogeys på scorekortet, inkludert fire stykker på de fem siste hullene. Dermed stupte han ned til delt 24. plass.

 

Bertheussen har vunnet to Nordic League-turneringer tidligere i år, og også tapt en turnering i omspill. En topplassering lørdag ville i praksis bety en billett til Challenge Tour i 2015.

 

 

 


 

 

Runde 1 og 2

 

Elias Bertheussen fortsetter sitt solide spill på de nordiske tourene. Nå kjemper han om årets tredje seier før siste runde i Haverdal Open på Nordea Tour.

 

Trønderen ligger før ukens turnering på fjerdeplass på Nordic League-rankingen. Topp-5 ved sesongslutt får spillerett på neste års Challenge Tour, og Elias Bertheussen har allerede sikret seg en plass i trinn 2 av neste måneds Europatour-kvalifisering.

 

Denne helgen ligger han godt plassert til å klatre ytterligere plasser på rankingen. Før siste runde av Haverdal Open deler han 8. plassen, bare tre slag bak lederen Felix Fihn fra Sverige.

 

Bertheussen ligger fire under par etter 15 hull av sin andrerunde. Etter å ha hullet ut for birdie på hull 15 fredag måtte han imidlertid sette kursen tilbake til hotellrommet.

 

– Etter forsinkelse rakk jeg bare å spille 15 hull før mørket kom. Har måttet kjempe utrolig hardt i dag, og putteren har vært min beste hjelper. Spille 21 solide hull i morgen så kan jeg være i nærheten, skriver han på sin Facbook-profil.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.