Bertheussen nærmer seg Challenge Tour

Bertheussen nærmer seg Challenge Tour

TRE GODE: Under vanskelige forhold og press for å sikre sammenlagtplasseringen har Elias levert tre solide runder. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Tre jevne runder og ett slag bak vinneren var fasit for Elias i Lindahl Masters. Elias Bertheussen er enda et lite skritt nærmere Challenge Tour neste år.

Lørdag

 

Elias Bertheussen sparte sin beste runde til slutt. Riktig nok bare ett slag bedre enn de to foregående, men det var en meget god prestasjon på en dag der kun fire spillere gikk under par. -1 i dag og -1 totalt holdt til delt 4.plass og nok poeng til å beholde samme plassering i Nordic Golf League. 

 

Som tidligere skrevet er det topp 5 som er viktig da disse spillerne sikrer seg kategori 13 på Challenge Tour 2015. Joakim Rask, Jeff Winther, Jesper Kennegård og Niclas Johansson spiller i år på Challenge Tour etter å ha fått kortet gjennom fjorårets Nordic League. Denne sesongen har de alle spilt rundt 17 av årets 22 turneringer hver seg.

 

Sondre Ronold falt ytterligere på listen i dag etter en runde på +9. Fem tapte slag på hull 17 hjalp lite for totalscoren og det ble til slutt en 51.plass.

 


 

Fredag

 

En runde med jevn fordeling tapte slag og birdies førte til ny 72 for Elias. Med par totalt har han godt heng på teten. Hansson leder på -6 foran Jeppesen på -5. Tredjeplassen er delt mellom flere spillere på -2. Mulighetene er der altså for Elias.

 

Sondre Ronold er eneste andre nordmann som får spille i helgen. Glimrende 70 slag i går ble fulgt opp med 77 i dag og dessverre fall på resultatlisten. +3 holder til 31.plass. 

 

Peter Kaensche gikk også en meget bra 70-runde i går. I dag ble det 82 etter mange tapt slag og en enslig birdie på scorekortet. Også Dennis den Roover må pakke bagen. Han forbedret seg fra torsdagsrunden, men det blir tøft når man åpner på 84. Kaensche og den Roover endte på henholdsvis +8 og +16.

 

 


 

Torsdag

 

Elias Bertheussen ligger på fjerdeplass på Nordic League-rankingen, og er med det godt plassert til å sikre seg Challenge Tour-kortet for 2015. Bertheussen ligger med sine 30 500 innspilte euro i år, like bak Steven Jeppesen (Sverige) på tredjeplass, og har samtidig fått en luke på rundt 6 000 euro ned til den viktige 5. plassen.
 

Seiere i de neste Nordic League-turneringene er verdt opptil 10 800 euro, så flere spillere har fortsatt mulighet til å ta igjen Bertheussen. Førsteplass denne uken er forøvrig verdt 8064 euro.

 

En topplassering i Lindahl Masters vil langt på vei sikre Bertheussen Challenge Tour-kortet neste år. Etter første runde ligger han imidlertid på 25. plass. Bertheussen åpnet torsdag turneringen med fem birdies, like mange bogeys og resten par, og har seks slag opp til lederne Björn Hellgren og Steven Jeppesen.

 

Av spillerne på de nærmeste plassene bak Bertheussen på pengelisten, er det Rasmus Hjelm Nielsen (T6) og David Palm (T9) som ligger høyere plassert enn Bertheussen på leaderboardet så langt.

 

Selv om Bertheussen gjerne skulle sett et noe lavere siffer på scorekortet, er det to andre nordmenn som har åpnet bra på Vallda G&CC. Sondre Ronold og Peter Kaensche ligger begge to under par, noe som holder til delt 9. plass.

 

Etter et tungt 2014 så langt , kommer runden som en etterlengtet opptur for Kaensche, mens Ronold fortsetter det fine spillet fra forrige uke. Han endte på 10. plass i forrige ukes Ecco Tour-turnering, hans andre topp 10-plassering for sesongen.
 

For Elias Bertheussen vil en topp-5-plassering sammenlagt i Nordic League ved sesongslutt bety kategori 13 på Challenge Tour neste år, og et tilnærmet fullt turneringsprogram. Joakim Rask, Jeff Winther, Jesper Kennegård og Niclas Johansson spiller i år på Challenge Tour etter å ha fått kortet gjennom fjorårets Nordic League. Denne sesongen har de alle spilt rundt 17 av årets 22 turneringer hver seg.

 

Leaderboard

 

Nordic League Ranking


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.